rainbow link

Tuesday, 31 January 2012

Dearest

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamua'laikum readers :) Ewahh.. sedih nampak? chill lahh :P


Entry hari ni, special for my dearest.. he is a boy,. I mean, man! haha *dah tua dah ek*


Well I tumpang bahagia tengok dia berjaya... Alhamdulillah :) 29Jan2012 tu dia dah pun gi KLMU in KL..
Dia belajar 5 subject.. I malas nak terangkan.. belit-belit lidah.. maklumlah, I bukan tahu sangat BI-BI ini.. cehhh -,- He's taking Culinary.. alahh, chef-chef uh, katanya..


So, he wants to be a chef.. wahaha.. he loves cooking.. but me? I hate to be in a kitchen for sure :P I don't know why.. Yes! My laziness makes me feels so tired to be in the kitchen peeling the onions, and so on.. bla.. bla.. Bila I fikirkan balik, macam mana lahh nanti kalau I kahwin.. Nak upah bibik, nanti bibik bomoh-bomohkan hubby kita,. tak pasal-pasal, dia rebus darah period dia bagi kita makan pulak an.. hurm, hahaha.. suruh je lahh hubby masak! kan senang! lagi-lagi bila dia future chef.. ewahhh :D *lari tajukk*


Lastly, I hope dia achieve in his study.. jyeahh! hope dia dapat pointer yang cemerlang.. I wish him the best :) ! Goodluck dear.. I heart you always,and forever.. Jazak-Allah for everything :*




Akmal & Me :D

Monday, 30 January 2012

AJL26

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamua'laikum :) Have a nice day k ? :)


:*


Well aku sebenarnya nak cerita fasal AJL 26 semalam.. wow! tak sangka aku tengok sambil tak berganjak tempat.. Nak kencing pun tahan sebab nak tunggu turn Hafiz nyanyi.. haha Well, aku memang minat dia ketat-ketat.. ewahh :)


Aku memang setuju dengan outfit yang dia pakai.. simple je.. huahua.. see participant yang lain.. ewahh, belink-belink bagai.. haha.. Tapi, memang patut pun kan.. majlis formal..


BTW, Hafiz menang vokal yang terbaik.. yahh.. semua espek si 3 suara uh yang menang.. aku pun tak tahu kenapa.. maybe sebab Ning kot,.. tapi, nasib baik mereka kalah.. ewahh tapi dapat number dua.. okay lah tu :)


Najwa Latif. Wahh, kenapa suara dia and riak wajah dia macam tak semangat je? seriously tak merdu langsung macam dalam you-tube and radio.. and, aku hampir mengantuks dengar.. Aku malas nak kutuk dia sebenarnya.. Nanti ada orang marah.. hahaha.. Tapi... Tapi aku bangga plak tengok dia.. Ye lah,16 tahun ada lagu sendiri.. Top, and then masuk AJL laks uh..




Aku minat gila dengan Hafiz! (sebenar tujuan aku wat entry pasal AJL..hehe).. bukan setakat rambut dia je macam... ohh lupakan -,- tapi suara dia yang lunak merdu tu, membuatkan aku cair macam aiskrim carnetto yang dah lama aku tak makan uh.. Lagu dia semua sedih-sedih and lirik yang dia nyanyikan tu penuh syahdu.. OMG..


Aku tengok kan, macam tak ramai je nak ambil pic Hafiz.. haha.. the only reason cuz he wore a tshirt and tracksuit.. muehehe..


Lagu Awan Nano ni.. aku dah agak dah.. mesti menang, yahhh! cara dia sampaikan lagu uh.. memang sesuai lah dengan lirik yang dia nyanyikan tu.. lagu dia more to kasih sayang kepada ibubapa.. 


"Kasihnya
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Awan kekasih sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu.."

"Begitulah awan nano
Setia melindungi diri tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu.."


Hurmm.. sungguh terharu aku.. haha.. I think sampai sini je lah.. Well, I've got random pictures Hafiz.. Ni semua hasil pencurian aku di lama sesawang http://www.budiey.com/ & Fan Page Hafiz AF7 in Facebook :) hikhik.. untunglah dia.. aku? tak dapat pape pun.. hakhak










Adios :* wanna comment, sebelah tajuk kat atas.. kenapa korang asyik tersalah tempat je?haha




Bulu-bulu

Asslamua'laikum dan selamat sejahtera..

I love furry! ahaha.. bulu-bulu.. Bukan bulu manusia.. Sila jangan salah faham.. hurmm, I love something yang berbulu-bulu like cat and rabbit! OMG! I love to hug a rabbit.. but cat, punn boleh.. haha..


Aku nak cerita ni,. Aku ni, seorang penganggur terhebat.. Duduk rumah, habis buat kerja rumah.. Aku makan tidur.. Aku tidur.. Lepastu, tidur lagi.. Bila celik, tidur lagi.. haha Sungguh tak senonoh.. Aku tahu itu :D


Aku suka memasak.. Tapi yang hodohnya, aku tak suka masuk dapur.. Aku tak suka! Tak suka! Tak suka! Kalau boleh, aku nak masak, kat sebuah taman yang penuh dengan warna hijau and dedaun rumput.. Ada fountain.. Hmmm... Aman dan damainya!


But now, sejak belakangan ni, ada haiwan yang bebulu, selalu datang teman aku kat dapur.. Aku panggil dia, Blacky, sebab dia macam hitam, tapi dia tak hitam.. :P Aku selalu tanya dia macam gini :

Aku : Hi Blacky! Blacky nak makan tak? hah?
Blacky : Meoww.. meoww..
Aku : Blacky dari mana ni?
Blacky : Meoww.. meoww..
Aku : (sambil bagi makanan sikit) Nah, makan ni, nanti Blacky kenyang, hati pun senang..
Blacky : Meoww.. meoww.. (sambil hidu-hidu macam anjing)
Aku : Makan lah weyh..
Blacky : Meow.. meoww.. (sambil baring-baring buat muka tidur)
Aku : Hurmm.. aku memang gila kan?


Bila aku ingat balik apa yang aku cakap kat dia.. Aku rasa, aku ni macam gila pun ye.. haha.. tapi, best juga.. ye lahh, pagi-pagi duduk rumah sorang-sorang, Mama & Adik sibuk dengan mengajar and sekolah.. So, aku sunyi.. Walau bagaimanapun, aku suka duduk rumah sorang-sorang! Rasa macam boss!! Cuma, satu je.. kuli tak de.. sedihh.


By the way, aku ada sikit random pictures yang aku nak tunjukkan kepada korang (ada ke orang baca?haha) .. Comel tak?


OMG! I love this cat.. his name is Romeo.. Kacak kan? Handsome kan? I don't know why I macam jatuh cinta dengan dia! Seriously! He's damn macho!!! Btw, ni bukan kucing I pun.. saje madah.. muehehe.. this is my Fazirra's cat.. p/s : send my regard to Romeo.. muahhx! :D




Can't believe I'm holding this cat.. he is cute! haha.. Nama dia panjang sangat.. tapi, panggil je Oyen.. muehehe.. First I saw him, I thought he is a girl.. betina.. ye lahh, coz cute semacam je.. macam girlish-girlish gitu.. :D BTW, he's quite agresive taw.. lincah je.. and so cudly.. hikhik.. pity him tau, coz first I carried him, dia terlepas daripada dakapan I yang penuh dengan kasih sayang tu :P Btw, ni pun not my kitty,. ni kitty my Aini :D


Adios :*

Sunday, 29 January 2012

Nag




Hey! Kenapa ek? Kenapa? Bila aku kata kau salah, kau tak nak mengaku..
Dan bila aku kata kau betul, kau kata aku tipu..
daaaa? What is that fuckin words? I hate those shit words coming out through your mouth! It's seems to be like a jerk! I wonder why your fortune is in a miserable.. That's stings right?

I hate that mouth.. Nagging here and there, for just a small issues.. What the fuck is that?! ERGHHH!

I wonder why I'm not live and had a life in Neptun .. hurrmmm..?
Life, is just like a knife.. When it had been cut, it will be wounded.. The scar will be there over a years.. 
Perhaps, forever :'|









Friday, 27 January 2012

Nelly The Strange sudah buka bloglist baru untuk saya !


Assalamua'laikum & Salam sejahtera..
Malam ni saya nak join masuk Bloglist terbaru cik Nelly :)
Yeahh!! 


Saya tag kepada mereka :


For sure saya dah lama follow blog cik Nelly :) Segala terma & Syarat siila visit sini.. Sekian..

Shocked =='


Kau kena kuatkan semangat !
Kau kena buat keputusan yang betul & tepat !
Lapan belas or Lapan satu sekalipun,
Ini masa hadapa kau !
Masa hadapan kau sangat bersangkut paut dengan masa tua kau nanti..
Semoga korang kekal hingga ke akhir hayat.. amiin :)
Aku sayang kau ketat-ketat lahh sahabat, Take Care .. !


Aku cuma terkejut..
Hua hua hua :'(
Assalamua'laikum & Good Morning

Thursday, 26 January 2012

❤ Kisah Cinta ❤





Sayang dia, tak bermakna cinta dia..
Tapi kalau kita dah cinta dia, perasaan sayang tu akan hadir dengan automatisnya terhadap dia...
Well, lumrah hidup, It's normal..


Setiap lelaki akan mencari perempuan..
Setiap perempuan akan mencari lelaki..
Mereka saling memerlukan antara satu sama lain..
Kehidupan.. Kita adalah warisan Adam & Hawa..


Sebenarnya, aku keliru juga dengan sikap lelaki ni.. Confused.. Aku takut suatu hari nanti, jejaka yang aku sayang ketat-ketat nih, akan hilang dalam hidup aku.. Aku tak nak impian dan matlamat kami just vanished macam tu je.. Aku takut kalau aku tak kuat semngat dan tak redha untuk tempuh dugaan yang macam tu..


Aku bukan nak doakan benda negetif tu terjadi.. Siapa nak kan? err.. Kami nak relationship kami ni sampai ikatan yang sah.. Aku nak bersama-sama dengan dia dalam syurga nanti.. I wish to.. Mungkin korang fikir ia agak masih terlalu awal.. Memanglah masih awal.. Tapi, tak salahkan kalau kita nak fikirkan?

Knife. Cuts like a Knife.. How will I ever heal.. I'm so deeply wounded.. Knife, cuts like a knife.. You cut a away the heart of my life.













p/s : I love you abg.. I missed your hugs & kisses.. haha 

Wednesday, 25 January 2012

Interview kononnn..

So hari ni aku jalan-jalan satu Pekan Seri Alam tuh.. Sebenarnya tujuan aku satu je.. gi interview kat sebuah klinik.. Masuk-masuk je, dia suruh datang malam bawa resume.. Jadah apa aku nak datang malam-malam.. So, aku dengan kawan aku, Zai tak berapa nak setuju.. Walaupun Abah dia dah setuju nak hantar.. haha.. We all very curious lahh.. Why malam? Then, dia kata orang yang akan interview we all tu dia ada malam pukul 8.00pm.. muahaha..


Rasa rugi pun ada, coz Klinik tuh best,. ada pembedahan kecil, sunat for boys and girls, scan ultra violet and etc.. and yang paling penting ada air-cond.. security dia pun sangat ketat.. bukan rezeki kami, nak buat macam mana, ye dok?


Lepas tu kami melilau macam orang gila.. haha.. jalan-jalan, tetiba sampai kat Tesco.. kahkah..
Biasa lahh kat sana,. cuci-cuci mata sambil berus-berus otak dan minda..
Berbual panjang kat KFC.. Aku sangat terkejut dengan apa yang Zai cerita.. gembira pun ada.. Kesian pun ada.. hurm.. life is life laa sayangku.. wahaha


Haha.. kenyang kot makan benda alah ni..
Ni time mesej Khai.. haha.. nak bagitau yang kiteorang kat kfc..
selamba je Khai keluar.. mentang2 supervisor..haha
Ni aku candid je.. Hobi aku.. haha..
OMG! baru aku perasan, mereka pakai jam sebelah kanan! sweet gilaaaa..
Aku kan, err sangat jakun bila nampak imej sendiri..
hakikatnya aku benci kot dengan pantulan imej aku sendiri LOL


Okay, lepas tu, si Khai tetiba datang kat KFC menyemak nak jumpa isteri dia yang terchentaaa tuh.. err.. haha.. Yeahh, kiteorang jalan-jalan lagi.. gi sana.. gi sini.. wahh hahaha.. Aku rasa sangat bebas walaupun hanya sementara.. ewahhh..


Aku nak Barbie Doll ni!!!!! Aku kena beli jugak! by hook or by crook! I must buy that bebeh :'(
BTW, bulatnya aku.. part ni yang aku lemah ni.. haha

Walaupun mak aku call bising-bising suruh aku balik, tapi aku buat donnoe je sebab aku gi bookstore tengok novel-noevel.. aku nak beli! aku nak beli! bila check purse, duit aku ada berapa je.. kalah penyanyi jalanan yang kaya raya tu.. Aku hanya dapat memegang buku tu dan menciumnya sahaja.. sedih tak?


Masa aku kat Today uh, aku jumpa dengan schoolmate aku Zatey kot nama dia.. haha dia tanya, korang buat apa sekarang,.. kerja kat mana.. bla2.. KERJA? kiteorang sensitif sangat dengar.. tolong jangan tanya boleh? HAHA!


Call ayah Zai amek we all balik.. aku nak naik bus! tapi dia paksa aku! haha
sayang kau zai.. ! 


Lalala.. kiteorang gi sana situ sini gn mum, dad, and fazley.. haha.. Aku tak sabar nak gi pesta si Fazley tuh.. ahahaha :D Bye :D

Tuesday, 24 January 2012

Bersiar-siar

Bersiar-siar.. tak semestinya kat tepi pantai..  tepi highway pun boleh..


Well semalam (23rdJanuary2012), saya bersiar-siar.. ye, bersiar-siar.. saya tak pergi dating pun.. percayalah!wahaha..


Sebenarnya,.. hubby  dear I datang rumah I dengan bff dia, Ali.. so, I sangat suprised sebab dia tak bagitahu I dia nak datang pukul berapa.. In sudden dia muncul.. time tu I tengah kat tempat beli sarapan .. okay fine..very suprised..


So, mula-mula sarapan dulu kat rumah I,. then, gerak gi rumah Aini or I lebih comfartable call her Nuron.. haha.. so, I suprised kan si Apple ni pulok.. (terkejut tak you? :P) and I lagi sangat teruja coz my mum tak ikut.. haha.. only my brother sahaja :D


Then, gi sekolah jumpa Edd kejap..  kat sekolah? kenapa? sebab baby Dba ajak cat-cat sekolah..wahaha.. dah lama tak jumpa dia.. ye lahh,. orang sibuk belajar sekarang.. tak macam I,. menganggur je.. (sedih kan?)
Alamak, rindu lahh kat dia lagi.. bila nak jumpa lagi?hah?hah? *nada marah*

Dari kiri : saya tak kenal , nuron , eddy
I heart them ! :*

Dalam perjalanan..
Sangat meriah dan kecoh.. Sangat kecoh dan meriah.. Lepas tu, sangat sunyi dan aneh.. haha..
Mula-mula City Square.. punyalah lama and lama nak sampai kat sana..biasalah, tour guide yang tak berpengalaman sama sekali yang tunjuk arah., walaupun dah lapan belas tahun hidup kat bumi JB nih.. haha
Teringat peristiwa yang penuh bermakna ni.. Nak tahu? Sila click..



Then, dalam beberapa minit tak sampai setengah jam pun, keluar.. haha
Jalan-jalan nak gi Leisure Mall tengok movie,. tapi,salah jalan.. then lunch kat Kedai apa pun tak tahu.. kat kawasan Larkin.. main redah je kot..

OMG! OMG! Lalu kat depan my fav school <3 EnglishCollege
Lepas kenyang tuh,. gi Leissure Mall.. my bro tunjuk jalan haha.. movie kat sana murah kot.. rm8 je..
Hurmm.. berbanding dengan Jusco & CS.. pengsan..


Well, actually I date! haha.. (akhirnya mengaku) tapi sempoi je.. By the way, I ada dua orang bodyguard yang tak tuff langsung.. muehehe!
And in cinema I tak duduk sebelah sbf I, tapi, bodyguard I, Nuron.. see, sangat strict kan? (kau ada?) haha
BTW, I tengok Bujang Terlajak... seumur hidup I kan,. sepanjang gi cinema dengan kawan-kawan, I tak pernah kot tengok cerita Melayu yang lawak and bergenre Umum ni.. ee, tolonglah! haha.. selalu 18+ punya cerita je.. well,,, gahaha

hihi :D
candid laa seyh,haha
Ohh, I love my wifey,. I mean, my bodyguard :D muahhh haha
errm, beliau bodyguard sbf i.. dia kan,. suka kacau-kacau  bodyguard i sampai merajuk..haha

a'ah,. kiteorang Form Three


Lepas tu,. kiteorang balik!

wahaha.. ali..konon muka kau comel lahh?- hasil design  cik Apple-


haha.. balik rumah I.. before that,. gi Today's.. Pastuh kiteorang gi balik rumah I kejap.. before that, ada accident kat simpang jalan rumah I tu..

Mak cik yang angkat kain tu punya kereta.. see my dear turun gi tengok.. errr haha
alamak,!! terkantoi dengan abang basikal.. haha.. thanks to mamarazi yang sangat excited nak capture scene ni yang disuruh oleh penulis :D
After that, malam gi dinner kat Restoran yang di suggest oleh Nuron.. best gak lahh..

baca doa sebelum makan :D

Around 9pm,.. the end :) 
Sangat penat and seronok.. hell yeah! mana tak nya dari pagi sampai ke malam.. first time jalan dengan orang-orang yang tersayang (ecececehh) sampai malam.. huhuhu.. 











assalamua'laikum & thanks for viewing :D

Saturday, 21 January 2012

Aku Buruk bukan Beruk

Aku rasa agak terguris.. Entah,. aku rasa macam tak dihargai.. haha.. sangat kelakar,.
And, hari-hariku tidak seindah teman-teman yang lain.. Aku,.hanyalah aku.. hanya mampu duduk termangu menunggu hari seterusnya tiba..

credit to weheartit

Kawan. aku tidak seperti zaman sekolah rendah ku.. ramai kawan..kawan sana sini.. hehe
but now, tak seramai dulu kot.. aku tak peramah.. aku sombong.. aku pendiam.. aku dengan dunia aku..
Nak wat camne? itulah aku..
Mengalah.. aku memang macam tu..kawan aku buat taik pun aku lap balik..kan? life simple je sebenarnya.. bila orang tak menghargai kita..mengumpat menyindir mengutuk dan mencerca kita.. dapat balasannya.. aku dah nampak semua tu.. sangat tragis kot.. aku bukannya nak mengata.. hoho.. kenapa?terasa? chill laa..


So sekarang aku dah lapan belas,. kadang-kadang ayat aku agak berbaur kasar dan menghina.. but, trust me,. this is fact laa kawann.. aku mana lah nak reti cakap lebih.. aku banyak diam.. tapi, diam, tidak bermakna aku ni bangang and bahlul.. sometimes, I admit.. aku agak slow motion.. lambat nak berfikir.. well hello? manusia walau dipandang perfect mana pun, still dia ada kekurangan.. please, take a note then..


Aku bukannya nak emo ke hape ke.. hahaha.. pendapat.. biasalahh.. kat rumah tak de nak kena buat apa-apa.. Nak keluar macam boleh... hewhew.. So I can't wait next week nak gi interview! :D Interview apa? Owh, semestinya bukan interview untuk jadi slut lahh..

credit to weheartit

Just follow the flow.. tapi, tak boleh juga.. whatever orang nak kata aku apa,. katalah..
Aku tetap dengan diri aku.. so, thanks to them, them, them, & them ..
Sebab tanpa sedar, mereka sedikit sebanyak menyedarkan aku.. although kata-kata tegas mereka agak aku seram.. haha :D


So, bye bye and Assalamua'laikum orang tua :)

Friday, 20 January 2012

Kenapa HOT ?

<<< muka konon hot sangat


Sorry, I beg your pardon please? muehehe.. So hari ni aku rasa macam tak boleh tidur.. Dia missed called aku, aku tidur,. dan sebaliknya tadi.. Apa-apa pun aku rasa gembira kerana aku terjaga sekarang ni.. kerana apa? Kerana aku rasa aku dah cukup cool untuk meluahkan perasaan zahir ku kat twitter.. haha.. ok.aku tak gila :3


Tajuk cerita aku.. sangatlah tak cold.. ye ahh, sebab hot kan.. bullshit bedek lahh kalau ada antara yang baca blog aku ni tak perasan hot.. hewhew.. #guraukasar So, apa maksud gurauan senda kasar aku sebentar tadi? Adakah madah pagi buta semata-mata? Kenapa pagi buta? Pagi ada mata ke?


Aku sekarang nak fokuskan pada satu je ni.. Aku just pelik, kenapa some of them.. The popular ones,. kalau kat status tu,. just letak "..." pun, orang like kat Facebook sampai beribu-ribu... Aura. haha.. although dia bukan artis pun.. sama je.. Aku pelik.. Apalahh hot sangat mamat/minah ni.. Cantik? Tak jugak.. bila zoom, make-up tebal 5inch.. okay.aku tipu.haha LOL


Kalau kat Twitter.. Lagi lah.. Followers beratus ribu.. Update, setahun sekali.. aku pelik di situ..
Hidup aku asyik-asyik nak jadi pelik je tengok mereka-mereka yang sedemikian rupa.. wahahaha. Bak Adudu dalam siri animasi BoBoiBoy berkata : 'Kenapa? Kenapa? Kenapa?? '
p/s :ehh, siapa yang ada number aku misscalled laa, ada lagu BoBoiBoy :D




Bila hotties tak layan, mulalah ada antara mereka kelurkan middle finger lah.. tu lahh.. ni lahhh.. agak-agak,ada sampai jadi macam ni tak? >>> ouchh >.<



So, adakah kepelikan aku ni ada jawapannya? Atau, adakah aku SyokSendiri je sebenarnya?
Atau, time aku tengah type ni aku mengigau? Adakah lagu OST Ombak Rindu yang sedang berkumandang di radio ni hanyalah ilusi aku? Adakah Irma Hasmie akan membalas Tweet aku? hahaha! ROFL :D

Tuesday, 17 January 2012

Aku Stress Gilaaaaaa!


Aku tak tahu kenapa aku jadi macam gini..
Maybe sebab aku banyak fikir.. haha..
Kadang-kadang aku okay.. Sometimes I'm not..
I don't know.. 
I'm so confusing..
Life is confusing..
Too mush mistery..
Until makes my life in misery ..
Yahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh



And ohh OMG!! 
I'm writing in the CENTER paragraph for the first time! (LOL!Out of topic duhh!)

Firstly, aku rasa macam tak puas hati dengan fon aku yang kuno ni..tetapi dalam masa yang sama, aku berpuas hati sebab beli dengan duit undi aku sendiri..haha! Kesimpulannya, aku rasa tertekan sebab fon aku ni, selalu sahaja menyakiti hati aku yang lemah dan longlai ni..

And, Itu okay lagi,. aku sebenarnya geram dengan seorang perempuan ni.. dia bukan sebaya dengan aku..aku yakin, dia hanya melayani Facebook sahaja.. dia adalah seorang wanita yang bergelar ibu.. (wahahaha!) Sebenarnya, aku bukan benci dengan jasadnya,. tapi aku benci dengan kelakuan dan perbuatannya yang selalu aja menusuk jantungku.. Dia sepertinya selalu saja menunjukkan sikap pramatangnya pada status facebook aku.. Sungguh menyayat hati naluriku duhhhh! Aku tak nak banyak cerita fasal cerita ini.. segalanya aku keep secret in my other belog.. kalau jumpa, tahniah laa ye :) !

Walaupun Aku Stress Gilaaaaaa, tapi, tak bermakna dengan semua orang aku stress.. Aku tak berani nak menunjukkan sikap ke-Stress-san aku tu.. Aku bukan malu, cuma segann.. haha.. (kidding!) Aku hanya mampu berlagak cool macam Perdana Menteri.. kann?


So sekarang, aku rasa, sampai kat sini sahajalah aku bercoleteh.. Aku rasa sungguh kurang cool sebenarnya bila guna 'Kau, Aku'.. Ahhhh! Aku peduli apa? Muehehehehehe 





Aku macam nak bagi dia makan ni,.


And, upah Chucky yang comel kasi HABISkan dia..



Tapi, aku tak tegar sebenarnya.. aku mampu memohon pada-Nya agar dia berubah kepada yang lebih baik :)
















Salam & Happy blogging budakk! haaha


Monday, 16 January 2012

Ikut Kaki

gambo tok ado kaitan pon -,- 15jan12 muehehe


I don't know why..
Asal aku ada masalah je,. aku akan jalan-jalan.. 
ikut kaki aku..
Mana dia berhenti.. 
Di situ aku berada..

Kalau aku bingung, aku akan meluahkan perasaan aku..
Tak kira siapa yang hadir pada ketika itu..
Aku harap, dia atau dia sudi mendengar rintihanku..
Tiba suatu detik, mereka akan beredar..
Di situlah titik noktah cerita ku..

Dan aku mencari lagi..
Aku mencari jalan penyelesaian..
Tapi..
Aku keliru.. 'ehh,yang mana satu?'
Aku bingung.. 'yang tu ke,yang ni?'
Tiba di suatu saat..
Aku bosan.. 'apa-apa aje lah..'
Dan.. sehinggakan aku berhenti berfikir.. aku terdiam..

Aku menutup mata.. aku bayangkan diriku berada di suatu bukit yang tinggi..
Tinggi sangat..
Aku nak terjun.. sebab aku nak terbang..
Aku nak kan ketenangan..
Aku nak lepaskan masalah..
Tetapi, aku tak terfikir yang bahaya yang akan menimpa aku..
Ahhh! Aku tak peduli.. Aku rasa, tiada insan yang memahami diriku..

Aku ikut kaki..
Aku ikut kakiku..
Dialah kudrat ku samaada jatuh atau bangun diriku..

Saturday, 14 January 2012

SAYA PUNYA BLOG DAH LA - BEN ASHAARI !

Assalamua'laikum..

click picture (!)

Hari ini saya stress! dan saya perlukan ketenangan! muehehehe..
So saya sedang blogwalking ni, tiba-tiba ternampak satu segmen ni,.SAYA PUNYA BLOG DAH LA , BEN ASHAARI !

So, saya dengan rela hati dan berkeyakinan tinggi ni, pun menJoin kan diri..

Segman by Ben Ashaari :)
Antara soalan-soalan yang dimukakan :


  • Punca utama kenapa saya buat blog ni :
= Saya suka membaca.. melihat kelainan web bloggers.. info-info yang menarik dan yang tak menarik..
Luahan perasaan bloggers.. membantu bloggers dalam memberikan pendapat yang positif tentang masalah mereka..menambah kenalan :)

And.. ni blog yang ketiga saya buat selepas blog pertama dan kedua saya tetiba vanished!

  • 5 (Lima) buah blog yang saya baru kenal :

That's all.. keep in touch yaww :)
Wassalam and Salam Sejahtera :) muahh!

Miracle, I think

Kadang-kadang aku terfikir juga.. betul ke tadi apa yang aku dengar?
Aku dapat? Aku hampir tak percaya!
Nyawa dan nadiku berdegup kencang..
Aku rasa aku hanya bermimpi.. tapi, tak..!






Aku siap jentik lagi tangan sahabat aku sampai dia menjerit..
Lawak. Itu bermakna aku tak mimpi..
Kadang-kadang aku rasa aku ni,. betul ke?

Aku pusing belakang dan aku putar semula masa laluku..
Sungguh jauh dengan apa yang aku sangkakan..
Luar daripada Malaysia, itu agak imposible
Tapi,. rezeki dah ada di depan mata,
Tetapi,. nilai mata dunia menjadi taruhan..

Encik itu pun lalu berkata,.
Kalau kita nak kan sesuatu,. mesti kita akan usahakannya..
InsyaAllah..
Aku akan grab peluang ni..
Aku tak nak gagal macam dulu kala..

UNPAD, wait for me us!.. InsyaAllah
pray for us,please.. amiin

Wednesday, 11 January 2012

11 January


Hari ni, genaplah usia ku Lapan Belas tahun..*see my wicked face* wahh, tak sangka aku sudah pun menjangkau usia remaja ini..usia remaja yang biasanya selalu je cari masalah.. aku seperti.. wait! okay, cukup bermadah!haha

So I was.. Oh My God! I'm 18! hikhik.. Thanks Ya Allah kerana telah memberikan I peluang untuk hidup di bumi nya yang indah ini.. walaupun banyak dugaan dan rintangan.. I terima dengan Redha jee.. wuhuuu..

And, 18.. haha.. I dah besar!! Kalau nak tengok movie kat Cinema, tak payah nak takut-takut lagi.. haha
Tapi pelik lahh, masa tu I pergi wayang at City Square,JB dengan Edd, orang tu boleh cakap,. Korang betul ke 18? haha... siot je kan.. eeee.. and ohh, I dah boleh tengok Sex Movie.. haha.. kidding..kidding.. I hate Porno yaww!!

And, Today also,. Birthday Siti Nurhaliza..haha.. :)
Hope laa I jadi macam dia kan.. not overhaul like her.. just dapat kahwin dengan Dato' kaya cukup.. hahahhaaha! no.. no.. kidding jea..
Just hopping dapat marry dengan Chef future-to-be tuuuuu..haha insyaallah.. *melalut sudah*

Okay.. okay.. actually I celebrate my birthday tu semalam, 10 Januari pukul 11pm macam tu, sambil tengok citer Datin Ghairah.. So, I was like.. sulking like that.. potong cake pun macam nak bunuh orang.. erghhh,.macam depress jee..mana tak nya, I nak Choclate Cake, but.. my mum nak Coffee Cake.. and, tahun ni, first time dapat cake murah.. haha.. I mean, butter cake.. I hate butter cake.. but,. rezeki.. walau apapun I kena bersyukur although pada hakikatnya mula-mula I macam tak bersyukur.. wuhuuu.. sokeyhh lahh kan.. *tears drop*

The cake -.-


And, I got two present from my mother.. 2 days early.. thanks mum.. Shawl and a unique watch.. :)
Whateva it is,. thanks Allah for make my wonderful birthday awesome..although I'm hoping the first guy to wish is my dad or I use to call him Papa.. huhu.. :')

My wishh....
I'm hoping for the best SPM result.. 6A+ *I'm hoping* and, had a better life.. be a good girl.. and be slim but not like d aneroxia nervosa women..
AND, hoping i will die during my operation.. *kidding!*

Sunday, 8 January 2012

Aku Perlu Bersyukur




Seandainya aku tahu..
Apa yang berada di dalam akal fikiranmu..
Seandainya aku tahu,.
Tuah akan menghampiriku..
Dan, seandainya aku tahu,.
Bagaimana perjalanan hidupku..

Jika begitu..
Aku rasa sungguh bertuah hidup di bumi Tuhan ini..
Alam yang tercipta indah.. untuk semua setiap umatnya..

Walaupun aku telah diciptakan sebegini rupa..
Aku bersyukur..
Walaupun, aku dicipta gemuk,.tapi, tidak bermakna aku lemah..
Tidak bermakna aku kerdil..
Tidak bermakna aku tak boleh nak up-to-date..

Walaupun aku gagal untuk mendapatkan Straight A's dalam PMR.,
ini tidak bermakna aku akan kecundang semasa SPM..
Aku acap kali memohon kepada-Nya agar aku memperoleh keputusan yang cemerlang kelak..
Walaupun tidak secemerlang UPSR dulu..
Aku bersyukur Ya Allah..

Walaupun pelbagai dugaan yang melanda diriku sepanjang perjuangan aku di Tingkatan Lima..
Aku anggap segala penyakit yang singgah pada tubuhku ini, merupakan ujian dan penghapus dosa-dosa silamku..

Thanks Ya Allah di atas segalanya.
kerana telah memberikan degupan nyawa untuk aku terus hidup..
Walaupun tidak secemerlang yang lain..
Tetapi,.
Walaupun hanya sekecil zahrah baktiku..
Itu usaha ku yang mampu ku laksanakan..


Aku bersyukur padamu Ya Allah :')

Saturday, 7 January 2012

Indahnya Hidup

Okay, tajuk indah segala.. tapi pada hakikatnya? Macam tu lahh perangai lelaki.. mulut manis je.. tapi,?tapi? Okay, tak de kena mengena pun tengan tajuk or entry nih.. hakhak :)

Saje mengebang :) Okay fine..
Sedang sahaja Blogwalking di blog kegemaran aku.. aku pun terkedu kejap.. wahhh.. banyaknya gossip..
Gossip here and there.. banyak ek idea & sumber penulis belog ni..tahniah :) tak lupa juga dengan blog ni.. asal bila aku stress je.. aku gi blog ni.. best kot.. thanks laa kepada you girl and girl.. me gusta! heeee :)

Kadang-kadang kan hidup ni boleh jadi tak indah bila perasaan hasrat dengki muncul dan menerkam degupan jantung kita.. dengan itu, ia akan menjadi laju.. laju menanamkan sifat keegoaan dan dendam yang membara..
Oleh yang demikian,. banyak-banyakkan lah beristighfar..

Aku pun sama jehh.. hampehh gituhh..tapi, bila aku tersedar daripada lamunan kemarahanku.. aku akur, aku bersalah.. walaupun kata maaf tu, masih belum terlambat,. tetapi, dosa aku dibahu kiri,sudah pun tercatat..
Aku manusia biasa.. tidak lari daripada dosa-dosa.. hurmmm

Dan bila aku sangat bosan,.aku suruh adik aku beli Maggi kat Ciku 8.. hewhew :)




No point, just wanna eliminate my boredom *huahua* :)
Let's enjoy this video :)



Actually, I just love the starting of the song..
" Tuhan sengaja, menduga kita di mana kesabaran manusia..." 


Assalamua'laikum & happy blog-ing
adiĆ³s a todos :)

Friday, 6 January 2012

I don't Mind

K fine! Aku bosan..
Tak tahu nak buat apa.. Aku sedih sangat hari ni.. I don't why hari ni air mata aku murah sangat.. 
Maybe dah lama tak nangis kot.. so, bila dah keluar, macam air terjun..
I don't mind..
Don't care lahh .....

gambar takde kaitan -.-'


Aku bosan..
Kenapa cikgu tak bagi homework melambak-lambak macam dulu??? ohh,. aku lupa.. aku kan dah habis sekolah.. dah lapas belas.. dah bolehh kahwin.. siapa nak kahwin dengan aku? hakhak.. *okay,gila*

Aku bosann sangat...
Sebab, asal aku Blogwalking je,. chatbox kosong.. korang.. gi lahh tukar! baru nak shout-shout kat blog korang.. hahaha..

dan..
Aku bosan gila dengan life aku..Aku jarang bosan dengan life aku.. haha
bangun pagi, tido pagi.. bosan kan?
K bye..



p/s : entry paling bosan yang pernah aku sajikan =='