rainbow link

Friday, 9 September 2016

Tak Tahu

Asyik termimpi-mimpi je..
Macam mana aku nak lupakan pun aku tak tahu..
Macam-macam aku dah ikhtiar kan.. 
Tapi kekadang ter..




Bukan kemahuan aku!
Aku tak salah!
Tapi, entahlah.. 

Fed up ahh gini!

Wednesday, 7 September 2016

Terbalik

Actually, masa Isnin uh, gua gi seeking job sementara, dengan Mojojo.. haha, guna court shoe naik turun STAR, MONORAIL, PUTRA.. haha azab beb.. dengan stress gaji kena hold kononnya sampai 7hb, but hari ni boleh pulak kata kena postpone sampai 9hb.. habis semua plan nak pergi Sunway Lagoon dengan nuron terbatal, nak gi hangout dengan jujus terbatal.. semua nak dikatakan terbatal laa..

Ehh, boleh plak ada satu mamat kat wicet ni update masa hari selasa tu diorg pergi sunway lagoon kat tiket tu harga RM50.. omgg batinku menjerit-jerit je.. wkwkwkwkwkw jilake.


So berbalik masa hari isnin uh, gua adalah pergi suatu tempat interview ni ke suatu tempat utk dipanggil interview ni bla bla.. so masa dah petang ni, mojojo ajak pergi Menara KL nak sangat tengok rumah terbalik.. so yeah, firstly jalan dari Dang Wangi stesen uh, mendaki ke Menara KL, jauh okay ! 


So, dah sampai uh, we all, naik mini van pelancong sebab boleh mati okay kalau gi direct kat menara.. dah laa bukit, bukit lagi! haha








Antara pic yg sempat gua upload, haha


So, ticket price masa kiteorang pergi ni, RM15.. kira okay lah.. first2, macam biasa ah, kat entrance, diorang suruh amek gambo, keluar2, sat lagi, RM50 1 set.. mmg sumpah cantik gila gambo diorang edit, ada keychain, ada frame, ada magnet gambo kiteorang.. tapi, tu ah, bajet takde :(

So, dah habis tu, we all balik ah.. hahaha 
Just harap masa balik uh, iolls and sheolls di-shortlisted kan..
Adios :D


Sunday, 4 September 2016

Last

Masa hari Merdeka tu adalah hari last gua kerja as tele-collector kat bank tu..
Banyak actually kenangan manis and pahit masa kerja situ..
Tapi, orang-orang kat sana semua sebenarnya friendly and positive.. memahami.. cuma, bab2 kerja, mereka sangat serious.. memang seram ah kalau bab kerja ni.. tapi kalau bab makan-makan ke apa ke.. event ke.. memang number 1 and supportive  lah.. haha diorg boleh ttiba jadi kapas.. 

Gua ada rapat dengan sorang ni.. dia ni, muda setahun dari gua.. but tah laa, dia mengingatkan gua dengan housemate lama gua.. setiap hari balik sama, kalau cerita, tak pernah rasa awkward, memang kalau kita start coversation, memang dah sampai  chan sow lin, memang tak perasan dah.. haha! Susah senang bersama gitu.. sedih kalau teringat dia.. nampak dia je, lapar, balik je lapar.. kadang sampai tak makan.. kadang terlebih lebih makan.. hihi hidup perantau kan? dia pun sado je mana-mana sorang.. tapi bila kita bergabung, rasa dah sebati gi memana sana sini bersama.. rasa macam sukar plak.. rasa kosong plak kalau takde dia.. huhu :')m

Masa last kerja tu, diorg ada buat makan2 untuk gua and sorang yg dah nak resign ni.. rasa sayu sangat..
Rasa sendu, sedih huhu..
Tapi tu lah, kehidupan kena teruskan.. 
Itu jalan yg gua pilih..


Harap gua tabah,
semoga, 
Aku berjaya di lain bidang.. amiin


Motif gua update? hmm, takde motif pun haha 

bye