rainbow link

Tuesday, 9 August 2016

Ngeluh

Ye, aku dah tak kuat sebenarnya,,
Nak mengeluh pun, takde gunanya..
Entah apalah yg dipandang disisi masyarakat semua  kan?..
Mesti mereka kata aku ni lembik, tak kuat, jelly..
Tapi, aku tak!
Aku tak macam tu..
Aku mana tahu, itu semuanya terjadi secara tiba-tiba..


Kesihatan. Sakit kan kita tak boleh nak jangka..
Apa boleh aku buat, aku dah cuba hindari.. tapi, mana aku tahu dia nak datang secara tiba-tiba..

Nak kata aku dah tak kuat, hmm, hampir lah..
Tapi aku taknak mengalah buta tuli macam tu..
Aku masih lagi ada semangat untuk kedepan tu.

Citer dia, bukan aku kata aku tak bersyukur dengan life sekarang, aku serabut seyh..

Entahlah,
Aku pun tak tahu nak taip apa sebenarnya..
Pening dengan masalah..
Masalah yg aku tak tahu puncanya..
Semoga diri ini tabah :')




Assalamua'laikum.

Sunday, 7 August 2016

Nuron

Hey there! Omg!

Yesterday was the best day ever! Tak sangka jumpa NURON kat Kolumpo! omg tak sangka naik STAR tren, MONORAIL & PUTRA tren sesama dengan Nuron for the very first time! 

Ye ahh, salu we olls naik bus or kereta Pak Maeyh je selalu pergi Pusat Bandar Pasir Gudang, Jusco, or City Square kan? hihi

Macam biasa, last minit plan haha~ (you! I dah baca hokayh blog you :P )<click:blog Nurom>

Actually we oll plan memang die-die nak pergi Midvalley..
Midvalley, suatu tempat yang sama je macam City Square, JB & JBCC.. shopping mall, branded things, no sales, and bla bla bla..

But, suddenly Nuron got an idea to go to Aquaria, KLCC! Actually, masa Booboonch datang KL dengan Nanny tu, nak ajak mereka ke sana sebab kak Diba pun on the way pergi sana (walaupun awal tahun 2015 dah pergi dengan #CrimePartner hehe), but he simply said that, 'he is not a gay to see the fishes..'
hahahaha sumpah time tu iolls terajang dia!

And alhamdulillah! Dapat juga pergi lagi semalam! hihi..
Tapi dah banyak berubah kat sana..
hmm, dah laa lepas Nuron kata nak pergi Aquaria tu masa kat KL Sentral, siap dah tanamkan azam nak pegang starfish :( Boleh plak weolls datang, Starfish tu sakit, demam panas.. huhu k-foineeeee :(

Before makan tu, weolls pekena dulu fuel shacks.. sebab Nuromm kata sebelum naik pergi, dia hanya mampu menjamah seusip roti saja dan beliau tak mampu menahan lagi kelaparan yang melanda :P



Pedulikan couple yg acah-acah sweet kat belakang tu :P Lepas makan, terusss zoooom pergi Aquaria! Yay!

Rasa tenang je tengok ikan-ikan kat sana..  Tapi tu lah, sebab weolls pergi hari Sabtu kan, kinda busy sikit ah kat dalam sana, dengan budak-budak tadika buat lawatan sambil belajar, dengan foreigner yg ramai, dengan family-family bawak anak-anak diorang yg ramai.. haha!

Tapi kan, kat Aquaria ni, antara paling banyak-banyak ikan, iolls suka tengok ikan Piranha, sebab ikan ni.. takde laa seseram mana dalam movie omputeh uh.. hahaha! Bak kata Nuron, Muka ikan piranha ni releks je takdelah buruk cam dalam filem tu. Kalau ikan ni tengok movie tu, mesti dia marah gilerr.. 
HAHA! :'D

Piranha in Filem
vs
Piranha sebenar
See, rileks je muka beliau! hahaha! Suka tengok, rasa macam..

nak goreng!!!! 
Ade bran? hehe..

Then, lepas je habis, weolls pergi Taman KLCC.. masa on the way tu, terserempak dengan anak Erra Fazirra tengah naik scooter sambil teman Engku Emran jogging.. I tak sempat pun tengok, dah lepas, baru Nuron jerit sambil buat muka cemas nya sambil cakap, 'Ronnnnn!!! You tahuu tak tu sapeeeeeee..', haishh, mana laa nak perasan huahuahuahuahua, I nampak belakang diorg je, huhu.. Tak sangka berselisih dengan jutawan ek?. wakakakkaka

And the precious moment was, snap snap at Taman KLCC! hihi <3







Dan selepas tu, weolls singgah kejap kat Kino usha buku, then straight away balik.. hmm, walaupun dah malam nak dekat pukul 9pm and tak risau kena marah sebab balik lambat kan sebab mama & mak kiteorang jauh nun kat JB sana, tapi risau jugak laa kang tak dapat taxi kat KTM stand kang.. huhuhu..

Sumpah sedih masa  cakap bye bye and hug each other tu, rasa macam sedih gila.. kalau kat JB pun sedih jugak, tapi at least, balik ada family tengah tunggu.. ni balik-balik, dah laa sedih, lagi sedih & menyedihkan tinggal sorang2.. huahua 


TAPI,

Kita kan kuat, kata perantau terhebatt, kan? hehe :D
Semoga hari- hari we olls yg mendatang ni, dimudahkan & diberkati Allah selalu.. Amin Ya Rabb


Love you, Nuron! Thanks sebab still sayang I walaupun I banyak kesilapan yg sepatutnya sukar dimaafkan dalam kehidupan,, huhu muahhh <3


Assalamualaikum <3



p/s: Zyrun! We love you & miss you too walaupun you selalu datang KL time weoll busy :P !