rainbow link

Sunday, 29 December 2013

Almost 2014

αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм Readers (:

plessing muka kelmarin sebb nk tukar DP WeChat :p



Okay hari ni dah 29/12/2013 !! homaigadd.. can't imagine that i'm almost walk in to 2014! yay me! Alhamdulillah.. I hope HE will give me an opportunity to live more longer than that, so I could face all d consequences in my life with more maturity and more courage, gritty and determine..  InsyaAllah :)


2013 ni banyak mengajar I erti segala ERTI dalam hidup.. walaupun I pernah hilang semua, DIA kirimkan dia untuk menyedarkan I semula untuk kembali ke pangkal jalan.. :')
yaaaaa.. sometimes, i pun speechless.. tak tahu kenapa.. kadang tu, give up jugak.. tapi, nasib baik surroundings I sangat supportive and positive ! :)


Bila I fikir balik, buat apa nak diungkitkan benda yg dah lepaskan ? So, yang lepaskan, biarlah ia berlepas.. tak kisah pun kalau terlepas.. mungkin in future, akan yang ada yang tengah nak berlepas tu tengah ready tunggu :) hihihi



Till now.., Bye bye (:










Friday, 4 October 2013

Tragedi Oktober

Assalamua'laikum Stalkers :)


Lame faces.. :P


Pejam celik pejam celik dah nak masuk bulan Oktober.. bulan ni penuh dengan kenangan.. bulan ni jugak.. penuh dengan kesengsaraan.. semuanya terjadi pada bulan yang bernama Oktober.. bulan ni juga birthday Nanny.. Bulan Oktober ni jugak terkubur sebuah memori.. ecehhh


Hahaha apa pun I tetap bersyukur sebab masih mampu bernafas pada bulan Oktober ni..
Walaupun kekadang tu.. TRAGEDI juga.. who cares?
Walaupun bukan terjadi pada tahun ni.. who cares..


Dah lama tak menghapdate blog, I felt very2 awkward..
Very very lame..
If tak dulu, haaaa kemain laju je kan jari menari-nari.. Ada je idea nak update puisi lahh, cerita merepek lahh..macam2..
Kalau tak dulu setiap bulan tukar background.. see addict gila I dengan Blogger dulu.. tuukar2 blogskin lah.. haha.. gilaa kau dulu I bermain-main dengan coding sampai tak tiduur malam.. haha coz nobody cares dulu..


Sekarang ni,.
Dah lain.. semuanya dah lain.. lain doesn't mean negative.. haha
 Sekarang I dah 19 going-to-be 20.. nak kata matang, totally not..I'm still me like usual.. but yahh, something will be a bit different now coz people changed..


I like my life now and I'm try to fall in love with it..
Although it looks like it's simple.. but for me, life is soo damn unpredictable..
It's not complicated, just we cannot predict our life..
And bla bla bla.. i'd better stop here before I start to meleweyh..

Adios~
















Tuesday, 13 August 2013

Eid 2013

Assalamua'laikum semua..

Tak sangka. dah hari raya.. awal kan? and tak sangka blog ni dah berhabuk.. wakakaka dah lama saya tak update.. nak update blog pun dah tak reti.. karang kalau taip lebih-lebih orang terasa pulak.. kan susahh.. hati orang susah nak jaga.. hati kita, walaupun orang tak berapa nak jaga, kita je lah jaga hati sendiri kayh.. nak harapkan orang lain jaga,? puihh.. so, jagalah hati masing-masing.. Allah dah bagi masing-masing sorang satu hati kan? jagalah elok-elok.. (haa.. kan I dah merepek)


So, raya tahun ni.. alhamdulillah okay.. tapi, suasana tu baru.. lain sangat..
tapi takpe, syukur dapat merasai kenikmatan hari raya tu setelah sebulan kita berpuasa..
Nak enjoy sangat pun tak boleh (pernah ke I hidup enjoy2?huhu) , coz naik je cuti ni, ada final exam.. wish me luck guys.. :')


Before tekan publish ni, I nak selit-selitkan sikit lah gambar raya tu.. wahaha
Yaa, I'm still like before, big and fat.. except my emosi..
Now, saya semakin emotional dan jarang memendam macam dulu.. semua kalau boleh saya nak lepaskan! wahaha kejam tak kejam jahhhh! But, not too much, don't worry..





Terima kasih kerana membaca..
Tak semua yang suka kita.. 
Sekian, Wassalam~





Sunday, 26 May 2013

Perjalanan Ini


Assalamua'laikum semua :)

hah! dah lama gila tak menaip-naip kan.. hahaha menaip-naip.. macam laka-laka je bunyinya tu kan..
dah lama tak berBM ni.. hahaha kalau dulu sekolah menengah selalu buat karangan panjang-panjang sampai 4 page.. hah! penatt kau jahh! BTW, bila teringat-ingatkan zaman sekolah apa yang cikgu Siti Aisyah Bego memang berkesan.. karangan ku sangat mantap pada waktu itu.. walaupun SPM tak dapat A+ kannnnn.. muehehhehehe


Perjalanan hidup kat KL, penuh berliku-liku dan pancaroba.. ewahhh, masalah tu tak de lah besar sangat.. tapi boleh laa.. walaupun tak setaraf dengan masalah negara..
hanya hati je tahu , sudah memadai.. :)
kannn, nak buat macam mana.. apa boleh buat..


Masuk bulan depan, JUN, I dah masuk Semester 4.. hah! pejam celik pejam celik je tauuu..
Umur I pun dah meningkat kan.. bukan 17, bukan 18.. tapi, 19.. tahun depan dah masuk 20an.. perghhh rasa tua sangat.. macam orang tua.. lagi 10 tahun, masuk 30an.. agak-agak, berapa orang anak kan I masa tu.. muehehehe.. *geli pulak..

Rasa, sampai sini je kot penulisan I.. maaf lahh, dah lama tak tulis, and tak de tajuk nak difocuskan untuk mengarang, memang tak panjang laa jawabnya..
Ingat lagi, kalau dulu, mesti berjela-jela kan? HAHA





Adiossssssssssssss


Friday, 5 April 2013

Hostel Baru, KECEWA

hostel lama, RINDU :'(

Saya dah tukar hostel baru..
dulu hostel lama yang kat Sentul Utama Condominium tu, dah habis kontrak, so, kena lah pindah..
kat pv10 ni hah..
like seriously, tak berapa minat sangat lahh duduk kat sini.. selesa tu, yes.. but, I'm more comfortable lives in Sentul tu..
Kat sini, ramai sangat budak2 kolej I.. so, rasa mcm.. erghhh, lalu sikit je, tengok orang macam nak makan, dah kebulor sangat lahh tu -_-"


pv10~





and, rasa kecewa juga laa.. entah lah, setiap hari dibelnggu rasa kecewa..biasalah tu, remaja macam aya, tak lari dek masalah peribadi :'(
mudah-mudahan semuanya kembali seperti sedia kala..
AMIIN


Assalamua'laikum..



Saturday, 16 February 2013

Luahan Hati


Rindu pada suaramu.. 
Rindu pada ucapan rindumu padaku..
Rindu pada segala nasihatmu..
Rindu pada gelak tawa mu.. 
Rindu pada lawak spontanmu..
Rindu pada kerisauan mu pada ku..
Rindu pada sifat cemburu mu bila yang lain datang menghampiriku..
Rindu mendengar luahan rasa darimu.. 
Rindu pada renunganmu..
Rindu pada baumu..
Rindu pada ucapan selamat pagi dan selamat malam darimu..
Rindu pada kemesraan kita dahulu..
Rindu pada suapan kamu kepadaku..
Rindu pada bisikan darimu..
Rindu pada airmatamu dibahuku..
Rindu pada telingamu mendengar segala rintihanku..
Rindu pada KEIKHLASAN hatimu..
Rindu pada KEJUJURAN darimu..
Rindu pada segala puisimu..
Rindu pada nyanyian suaramu kepadaku..
Rindu pada saat kita bersama..
Rindu pada cara kamu MENGHARGAIKU..
Rindu pada KENANGAN KITA YANG TERDAHULU..






Apa yang membuatku masih bertahan dan setia adalah dengan mengingati sumpah dan janjimu yang dahulu.. Dan bila aku kata aku pegang kata-kata itu, aku akan pegang sampai bila-bila.. biarpun terluka..
Biarpun sengketa.. Aku akan cuba kumpul segala kesabaran yang ada untuk aku menjadi lebih kuat dan bukan  menjadi seorang lemah dalam meniti hari-hariku..


Cuma apa yang mampuku lakukan adalah berdoa supaya kamu berada di dalam keadaan sihat-sihat sejahtera dan masih ingat pada kata-kata mu terhadapku suatu ketika dahulu..
Walaupun, aku jarang mendengar khbar berita darimu sebab kita jauh.. jauh sangat walaupun dekat.. Ya, ku akan sentiasa mendoakan dirimu yang terbaik.. :')


Dear, sometimes all I need is to see your face, hear your voice, or even just see your name come up on my phne screen..or just 1 reply of my text msgs.. at least once.. I didn't blamed you for your changed.. family comes first.. BUT, just one more thinggg.. hope your changing is not because of 'someone else'.. hoping! If so, it's okay I TRY to accept but just simply tell me the truth.. don't break my heart into tiny little pieces.. don't keep me when youre needed and when youre heart broken.. coz Imma not a torchlight to brighten up your vision when suddenly its turns to blackout and dark.. coz what? I've got many bones, nerves, pathos, movement, physics and scripts to memorise.. 


Assalamua'laikum.. 



Tuesday, 5 February 2013

" oRANg tERSAYANg"


Assalamua'laikum semua bloggie :)

ni I nak cerita pasal sesorang yg special yg kat kuala lumpur,. dia sangat sweet.. dia berasal dari Kedah.
Dia ni kalau nak tahu, dia seorang yang garang and mulut laser.. tapi saya sayang dia.. ahh tak kira saya sayang dia jugak! tapi, tapi saya tak cintakan dia.. sebab dia dah berpunya.. hurm,.. kira nak kata dia 'crush' saya, mungkin.. apa?crush tu apa? suka dalam diam kan? hehehe.. tapi, masalah saya dah luahkan kat dia yang saya sayang dia.. haha, rasa nak tertanggal2 tak bulu ketiak? kehkeh


Dia kan, kalau I low bajet, salu dia jadi tempat I loan.. huahua.. and sebaliknya.. :')
Masa I sakit gila2 nak mampus, dia teman I gi HospitalKualaLumpur (tak silap dia pernah skip kelas ssb I and begitu juga sebaliknya).. maigadd :') dah laa, dia tak tahu jalan, I lagi hancur tak tahu apa2, but we all sama-sama explore jalan kaki and naik bas.. .. nasib i kuat semangat.. if tak I dah mampus tengah jalan..
time tu, dia sorang je yang betul2 peduli, and of course my family..but, they're too far away..
thanks awak tolong selamatkan saya and berkorban demi saya.. jasamu akan ku kenang selalu :'D


Teringat I lagi masa sebelum raya tahun 2012.. I cakap kat dia, " woi! aku nak gi klcc ahh..dengan orang tersayang.. ", sambil bentak-betak kaki.. dia pun cam.. HAHA something like that,. kehkeh,, banyak kali  i kata kat dia.. dia sampai ajak, but I kata, ahh taknak! nak gi dengan orang tersayang jugak!
Then, last2, I pergi dengan dia jugak.. hehe means, dia lah orang tersayang I.. wkwkwkw


Then, ingat lagi masa pas pergi pantai kat area johor tu, teringin nak mandi manda dengan orang tersayang.. I tak cakap kat 'dia'.. just pendam je lahh.. takkan lah I nak cakap.. malu ahh.. wkwkwk
Tiba suatu hari.. baru2 je ni, I gi Port Dickson mandi manda dengan dia.. kannnn see, dia lah orang tersayang I.. Aiseyhman.. terharu gila..

sampai dia kata, " asal orang tersayang, aku.. asal aku orang tersayang.. " rasa nak lempang2 je dia.. hihi

Kepada si dia,

WOI, AKU SAYANG KAU SANGAT2.. DON'T WORRY, APA-APA PUN, KAU ORANG YANG PERTAMA DI ANTARA MEREKA YANG KAT KUALA LUMPUR NI.. KAU JANGAN MACAM2 DENGAN AKU.. NANTI AKU BUNUH KANG.. AYAT AKU GENGSTER TAK? hihihi nak peluk!!! muah muah muah muah! nak bagitau malu.. hihi.. tulis je lahh kat blog.. tu je yang mampu.. nanti kan awak, janganlah tachink2 dengan kita kayh? nanti kita off handphone macam hari tu baru tahu! and, and.. jangan risau kayh! walau macam mana pun, awak tetap num 1 di antara mereka tu kayh :') KADANG TU, aku tahu, aku salah.. ingat aku tak perasan ke? perasan laa babe.. huhuhuhu anyway, I hope you'll understand.. study elok2 kayh sayang.. Last word, I love you! 























hidup di perantauan,
susah senang kita bersama.. ingat tau budakk, 'selamanya' :) 
thanks you!









Saturday, 12 January 2013

I am 19 !


Assalamua'laikum earthling :)


Well today I am now officially as Nineteen years old! whoahoa.. I am old already on 11th January!! *loncatloncat*
For the first time I celebrate myself alone without my family in foreign city.. Sad? Of coz nope.. I am happy.. very very happy.. gee, of course I am sad.. hello? I want cake! I want oreo cheese cake! :( anyone please bake for me please?! oh yaa, secret recipe.. but, I want a handmade cake :'(


Whatever, so yahh, I would like to thanks to all for wishing me in Facebook, Fon Msg, WhatsApp, Skype, Twitter, MySpace, Instagram, & Viber :)  You guys, awesome!
And espeacially thanks to my besties since school EDD, APPLE, and ZAI, for wishing me and texting me with a long text msg with a hope that I will succeed in my life.. wahh.. *terharu* I love them very heaven much! and to my buddies/besties/mummy here in Kuala Lumpur that I used to call her Mama/Mummy or EYKA, thanks for everything... thanks for cooked for me! hihi.. I love you! and thanks to DIyah that were always remembring my birthday ! hahaha muah muahh <3


Ahaa.. Some of them asked me.. what is your wish? and I replied them with a smily+bimbo face, that I want to be marry with a CHEF! haha like seriously.. coz what? I hate to go to dapur and masak.. I prefer to write and read instead of masak-masak.. but, hello, I am good at cook actually.. maybe, a good cooker to my dear husband and families:) haha
And.. and..  my hope is, I will success in my future.. success with my final2 results with flying colours, Amin! anddddddddd.. I hope, I will be a good physiotherapist soon, yah, one day! hope that I can make my degree in USM and can fly to oversea to persue my work there.. *hoping*


Thanks to Allah coz still giving me a chance to live in this world.. although I've got so many problems and trials that HE gave me, I am still grateful coz HE always give me forbearance to faced the problems.. well, some phrase said that, If we never failed, we never learn.. am I right? hikhik..

Me with my weird face.. ohh plishhh :D haha



Before I end up my story, here is some random photos of me and them.. :)

APPLE, EDD & ZAI ! <33 miissed them so much :( need to make a date with them personaly! 

EYKA!!!!!!!!  <3 
After Final Exam! hihi
dakk senget :3 hahaha 
                                 
I told Eyka last week, " Teringin nak makan cempedak goreng.. aku mengidam ni.. *sambilgegargegar kan dia*.. and yet suddenly when she come back home from college yesterday, she bought the cempedak! yay!





That's All.. by the way, I am sad with someone attitude.. why he being like that? oh whatever.. happy happ happy ! >.<