rainbow link

Sunday, 26 February 2012

Randomize Story

Assalamua'laikum & Salam sejahtera..


Rasanya dah lama gila tak update blog kan? Yaaaaaa... Rasa malas pun ada..  Rasa macam errr.. macam tak ada mood.. Sekarang ni, susah gila nak pujuk si mood supaya happy.. haha.. rasa dah macam orang tua ganyut tau.. sikit-sikit terasa hati.. About what? Hurhh,. about benda kecil je kot.. sebagai contoh,. I suruh adik I belikan ice-cream.. than, dia kata dia malas.. I pun apa lagi.. hentak-hentak kaki, and hentak kepala dia!! whoahh.. like that lahh.. 


kejam tak? kejam tak? sure.. I sememangnya bukanlah gadis yang sopan.. kadang-kadang, duduk pun terkangkang-kangkang.. why? coz suka hati I lahh -,- kadang-kadang ketawa kuat-kuat macam gini.. HAHAHAHHAHAHA!! annoying tak? heee


Ehh, rasa macam nak upload picture lah,. masa tu ... semalam punya semalam punya semalam punya print screen picture :)

25/2/2012


Wahhh, berani nya I webcam dengan lelaki.. btw, my mum dah tahu dah.. who cares? heee 
By the way, comel kan dia.. wuu.. rinduuuuu  dear :) 


24/2/2012

By the way, I hate this picture lahh.. see my face.. my pose,, my eyes, yellow colour.. ewwewwerr... Actually, light kat dalam fitting room uh, warna yellow.. I try this blouse like jubah.. my wifey paksa I!! harhar btw, I loikeeee it very much! and, my mum agreed to buy this jubah-blouse-like.. So, I was like, I mampu and berkudrat ke pakai kain gi jalan-jalan? macam perempuan lahh.. -,- btw,  bhahaha !


24/2/2012
Wahh, macam dah berjanji pulak ek nuron wifey? huaaaaa :) masa ni hangout.. sebab bosan.. gossip sebab nak hilangkan stress.. then karaoke sebab dah lama tak nyanyi.. then, 'cuci mata' sebab dah lama tak basuh dengan Edd.. harhar


fazly & zai
Sedihh lahh.. why Zai tak angkat fon I!! huhu.. Masa tu (tarikh lupa) Nina ada IM dengan I tau.. dia kata, masa Nina datang rumah Zai, Zai batuk-batuk teruk.. then, Nina ada tanya I soalan sensitif, and I still tertanya-tanya.. adakah benar? and sebab uh Zai tak nak angkat fon call I? OMG.. which part yang I dah buat salah? please! don't neglecting me intan payung  :'(


hangout & school (pic ni mesti terlebih daripada sidebar haha)

Sometimes, rindu juga kat budak ni,. I mean, remaja ni.. heee.. wahh, tak sangka kita dah meniti dewasa.. dulu masa Form 1 sama-sama, nerd semacam je kan? kan? wahh, serious I macam nak sepak you laju-laju je, sebab kite rindu giler kat awak! yahh! I'm sorry kalau kite ada buat salah :') lebiu darling !can't wait to meet you again.. :)


Akhir kata, ye! Saya memang over.. who cares? should I care?
BTW, sorry for my nuisance words.. wassalam :D


Saturday, 18 February 2012

Hampir Mati

Assalamua'laikum & Salam sejahtera :)


Someone please, lend me a tissue please.. I feel like my tears wanna fall fall.. huahua.. okay fine! Hari ni kat tempat aku kena bencana.. Bencana apa kau tanya? Well, nak kata puting beliung macam ribut.. huhu



Masa tu, aku tengah goreng ayam aw.. Pehh, sekali hujan kan.. Hujan tu I tak hairan sangat.. Yang hairan uh, guruhnya berdentam-dentum lain macam.. Err, sangat seram.. Ten, habis semua kembes (cabin) aku tercabut.. aku dah lahh tengah goreng ayam.. atap macam nak tercabut.. huh! Tapi, nasib baik atap aku tak tercabut.. Korang tak tengok lagi atap-atap jiran aku..



Cik Google
- Atap dia terkopak-kopak seperti mulut dia.. Cik Google ni,adalah insan paling kaypo versi baling batu sembunyi tangan.. keaiban dia semua orang tak nampak tau.. Tapi, keaiban orang lain.. dia punya havoc uh satu taman tahu.. satu lorong tahu.. aghhh.. makcik ni beriye je lebih.. Kalau aku lalu, dok bisik-bisik mengata..  Depan orang suci bukan main lagi,pijak gajah pun tak mati.. Aku bukan nak mengata dia.. tapi, aku just nak meluahkan perasaan aku yang terpendam je.. harhar.. Kenapa aku panggil dia Cik Google? well hallo? dia uh macam google tau.. you see guys, dia semua benda dia tahu.. hahaha.. cerita hangat sensasi.. bla2.. okay cukup. :P mesti dia bangga kalau dia baca ni.. fofular uhhhhh


Nak tengok korang zoom in





Well, aku sebenarnya hampir mati.. Alhamdulillah, Allah masih sayang kan aku lagi.. Lepas aku nak masuk je.. Plang!!!!!!!(bunyi atap terbang jatuh) kat tapak yang aku diri uh.. ce bayangkan.. bayangkan kalau time uh, I tengah menggedik diri kat situ.. How was me? (mati lahh gamaknya.. tak sempat nak kahwin.. huahua. okay, joke!) perghh sekor atap uh,. seram kot.. hurmm.. masyaAllah..



Timbul lagi suatu kekecohan.. ada hujan ais..or air batu.. aku serious tak rasa.. Cik Ema yang bagi tau... aku tak tahu nak terangkan macam mana.. dengan ini, aku print screen status dia :D




And, k fine! charger aku terbakar.. huahua! sedih tahu tak??
K lah , Bye :) (tetiba speechless)






Wednesday, 15 February 2012

Tuesday, 14 February 2012

Bila Hati meluahkan pada 14February






Asslamua'laikum semua.. Alhamdulillah, hari ni emosi aku agak stabil.. Entah,. orang kata, kenapa kau emo? Sebab cinta? Oh no,. siapa kata sebab cinta? Alhamdulillah, aku bahagia dengan kisah cinta aku.. wuhuuu walaupun ada ranjau onak dan duri.. Well, biasalah tu, cinta remaja.. Kalau jodoh kami panjang, aku harap, cinta ni akan tetap bersemadi sampai ke syurga..amiin



Well, aku selalu memendam rasa.. Aku tak tahu sampai bila aku nak pendam.. Kadang-kadang, aku rasa benci pun ya.. Rasa marah.. Tapi, bila aku fikir balik, buat apa aku nak marah? Hurmm, aku?cemburu? Tidak sama sekali.. siapa kata aku cemburu? Aku cuma terguris sahaja dengan apa yang dia buat padaku.. selama ni aku anggap dia tempat mengadu dan bergurau senda.. well, aku silap.. dan, aku tahu mana yang mutiara,. mana yang manikam.. 



Kadang-kadang aku sedih tau.. bila aku tengok gambar dia dengan aku.. aku rasa cam, OMG.. apa dah jadi? harhar.. well, nak wat camne? Tapi, Walau apa pun yang terjadi, aku tetap memaafkan dia.. sebab aku sayang dia sangat-sangat :) Aku dah janji dengan diri aku.. aku akan act normal je.. sweet.. walau dalam hati ini sakit,.tapi, it's okay.. maybe, I deserve it..




Wednesday, 1 February 2012

Jangan Harap




I sebenarnya nak bagitahu.. Jangan harap lah I nak balas IM dia.. Jangan harap I akan berbaik-baik dengan dia.. Jangan harap I nak berdrama dengan dia.. Jangan harap I nak angkat called dia.. Jangan harap laa nyah! Maybe imma being so childish kan? Tapi, fact laa... Aku tak suka dengan tanda tanya ni.. For me, its makes my heart felt like.. tertunggu-tunggu.. buat hati aku felt like a shit.. haha.. sadis tak?


Aku nak dia faham,. masuk ni, dah empat kali aku cerita fasal dia kat blog.. tengok, betapa untungnya dak ni.. hahahaha.. publisiti murahan tau dia.. eww,


K fine, aku dah lapan belas tahun.. budak baru nak naik.. memang suka beremosi kot.. dak uh dah sembilan belas.. takkan tak boleh fikir?


Budak zaman sekarang... Biasalah tu, nak tunjuk ego masing-masing.. Termasuklah aku.. Aku dulu dah cukup puas mengalah.. And now, aku bertekad untuk jadi lebih ego.. Akhirnya, diri aku sendiri yang terjerumus.. kecundang.. Entah.. Kadang-kadang aku tak tahu nak fikir macam mana.. Aku mati. Mati dengan segala idea.. Apa yang aku ada hanyalah hati yang duka.. Aku bukan nak bermadah.. Tapi kenyataan.. Aku cukup benci dengan mereka yang berpura-pura..


Maybe dia ingat aku dah cukup sempurna di mata dia.. Tapi, dia tak fikir ke, manusia mana sempurna.. So, aku dah ambil keptusan.. Aku akan tinggalkan dia. Titik noktah..