rainbow link

Monday, 30 April 2012

Pahit dan Perit itu

Assalamua'laikum & salam sejahtera





Biasanya mereka menganggap bahawa semalam tu sejarah..
SEJARAH..
Pada aku, semalam tu kenangan aku..
Kenangan yang tak mungkin luput dalam ingatanku walaupun ia pahit dan perit..
Walaupun perit itu memakan diri aku..
Meracuni fikiranku.. alhamdulillah..
Aku dapat menerimanya dengan tabah dan ikhlas..


Mungkin..
Tuhan menjadikan pahit kerana Dia ingin memberikan kita hikmah yang kita kadang-kadang tidak sedar tentang kehadiran hikmah itu..


Give and take..
Pernah terfikir tak? kalau kita sering mengalah, tapi, mereka yang lain, sering memijak-mijak kepala kita..
Sometimes, kita sedih sendiri..kita mengalah..
Tapi, apa yang mereka kata sebaliknya? kita lemah..
Ya, pedulikan apa yang mereka kata.. walaupun sukar, kita kena teruskan langkah kita, kita haruslah tabah dan yang paling penting, kita haruslah cekal menempuhi hari-hari kita..



Walau pahit & perit sekalipun yang kita lalui,.
Well, kita kena harunginya dengan tabah..
Ya, kadang-kadang aku lemah..
kerana apa? aku juga manusia biasa yang penuh dengan kekurangan..
aku tak sempurna..





Friday, 27 April 2012

pabila tak tahu nak buat apa tapi nak update

Assalamua'laikum dan salam satu dunia..


So, hari ni, apa yang perlu dikupaskan? Oh ya, aku sebenarnya tengah geram dengan dia..
Aku rasa macam nak sabotaj je dia.. walaupun aku tak pernah kenal  dia pun..
Alamak, geramnya aku! arghhhhhhhhhh.. aku tak boleh laaaaa ..
k, stop, tukar topic..


So, hari ni hari Jumaat... jyahhh, aku ingin kan ketenangan pada hari Jumaat.. Sebab apa?
ye lah, hari Jumaat ni kan hari yang mulia..
So, I want to be happy, and tak nak sedih-sedih lagi.. haha.. past is past.. although scar tu masih ada lagi..
cehh


Actually, aku takde cerita pun nak cerita.. allalalallalallala aku sangat blur..
yahh, entry paling ngekkkkkkk pernah aku buat...


BTw, I don't know nak buat apa, so, i've been searching for many many information about my future and YM-ing with nuron :D wkwkwkw



k lahh, thats alll.. hahaha..
huarghhhhhhhhhhhhhhh mengantukk.. nak pengsan
btw, see, my new signature! hikhik







Tuesday, 24 April 2012

I'm scared :S

Assalamua'laikum & salam sejahtera bloggers.. :)




Well, hari ni tetiba rasa nak update something post..
Dah lama rasa jari ni tak menari-nari.. sebenarnya banyak cerita yang saya nak kongsi kat blog.. tapi, idea tu tenggelam timbul.. rasa macam malas laa pulak.. =.=


So, nanti I akan sambung belajar kat sini.. dalam course ini.. rasa excited sangat..
ye lahh, dah lama dah tak dapat nak pegang pen.. muehehe and, yeahh, I want to further my studies..
tengok daripada result SPM 2011.. kecewa kot.. tapi, orang kata, SPM ni baru permulaan kan?
belum lagi berpijak kat dunia sebenar.. yee, I banyak baca kat laman sesawang ni bahawa SPM kalau teruk, tidak bermakna masa depan kita akan hancur.. huuu
Yahh, I smiled.. and I bersyukur sangat.. SPM I tak de laa seteruk mana.. still boleh hidup.. although Math I got E.. E means, NOT CREDIT.. haha nasib laa tak failed -,-  but apart of that, I tak dapat further kat Universiti kerajaan.. tetiba rasa diri ini macam cibai sangat.. =='
Tapi tak pe lah, alhamdulillah :'D


Bila renungkan and fikirkan masa depan kat tempat belajar nanti.. I termangu sejenak..
macam mana nanti kat sana? Berkawan dengan orang macam mana? hurmm.. takut sangat.. ye lahh, masa sekolah dulu, kawan semua baik-baik and tak sosial.. tapi, nakal-nakal tu biasa lahh kan? I pun sama.. nakal jugakk..haha sangat-sangat nakal :D ahakszz





Kat sana nanti, kalau kawan kawan ajak gi keluar malam ke, gi kelab malam ke? macam mana?
kalau mereka memujuk rayu I macam tu, macam mana? hoho.. I know, I ada otak untuk fikir mana baik & buruk.. tapi, kadang-kadang uh, entahlah.. tersasar juga ek?haha.. tapi, I sure ahh taknak jadi macam tu!!


I tengok, ada juga perempuan ajak lelaki keluar malam.. pelik I =='  dunia nak terbalik kot..macam I baca kat satu artkel tu, "perigi mencari timba"..
maybe ajak gi pasar malam kot HAHHA
nanti I pun nak ajak laa macam tu.. sesekali try.. agak-agak boleh tak? well, boleh ke, nak ke, or what ke.. semua terletak di tangan I.. hehe cehh  gituuuu :D ( but, p/s : I would not do that okayy.. jatuh maruah)


I feel really damn awkward bilaa fikir pasal ni.. rasa macam nak pengsan.. haha..
barang-barang semua belum packing lagi.. ada yang belum beli.. haha.. lawak tol.. LOLOLOLOL
By the way, wish me luck girls and guys yang baca ni..





I'm just an ordinary human being.. not perfect
bye & wassalam 

Thursday, 19 April 2012

Jalan Jalan 17april

Assalamua'laikum & hai bloggers :)



Seriously, entry kali ni damn boring.. haha..
but, me gusta :')


Dah lama kan saya tak post entry pasal life saya yang reality & yang terbukti tanpa prejudis.. haha
Okay fine, saya merepek, melalut.. wuhuuu
Saya makin obesiti selepas wat op at tonsil.. what the.. apa yang saya makan hanyalah ice-cream.. maybe ice-cream uh banyak kandungan kolestrol kot.. entah lah.. haihh =.=


Hangout dengan adik saya yang gila.. ehh, I mean, yang macho tuuu..
And dia juga kuli saya.. ehh I mean, bodyguard saya..
Apa yang saya merepek ni? haha


So, destinasi kami, kat Kompleks Pusat Bandar je.. nothing else..
Mula-mula makan kat D'Latious Restaurant, then madah gi Library, then, cuci-cuci mata, then tetiba jumpa Mieza tengah kerja.. omg. omg :) missed her.. hehe then, balik..
wahaha..



I've reached Eighteen already, but, I don't know how to make-up and.. pity me..


my brotherrrrrrrrrrrrrrrrrr -.-

gedik :P







Hutan Bandar & TNB Chicken Chop is much better and reasonable price -.-


ahaksz! seriously, bahasa melayu lama.. -.-

tekun gilaaa .. wuuuu

tulisan my adik yang gemuk-gemuk dah jadi cakar ayam sebab kena buat correction 50 kali.. gila tak gila .. haha


saya jawab kuiz kat dalam Majalah Remaja (april2012) mengenai ego kan. kan.. and this the result.. muehehhe

us =='

me and mieza :)

ilebiuuuu <3 and congratz for the best result in SPM 2011 


Oh yahh!! before I terlupa, masa ni, birthday Aini :')



yang ke, of coz yang ke lapan belas :)
rasanya belum terlambat lagi, ek?
semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu :'D
missed you and loved you :'(





luv,
TaRa













Tuesday, 17 April 2012

Alamak, confuse nya!

Assalamua'laikum para bloggers :')

sekadar gambar hiasan


Macam-macam perkara yang telah menimpa aku.. kadang-kadang aku lemah.. then, aku bangun balik..
Lepas tu aku jatuh balik.. and so on.. 
Aku tak mampu mengeluarkan segala keluh kesah dengan kata-kata.. yang keluar daripada mulut aku..
Sebab apa? sebab aku bukanlah seorang pembahas..


Aku tak petah berbicara.. aku hanya mampu menulis, menaip dan menghamburkan kata-kata aku secara tulisan.. bukan lisan..
Yah.. aku bukanlah lahir dalam golongan yang intelektual..
Aku, biasa-biasa je.. 


Pengalaman, selalu mengajar aku.. untuk menjadi lebih tabah dan tenang..
Kadang-kadang aku terfikir, kenapa aku tak boleh nak ajar pengalaman tuh? haha
Kadang-kadang, ayat aku.. bodoh.. bodohh sangat.. kenapa? aku pun tak pasti..
Jari-jariku menari-nari menaip kata-kata yang terbuku di hati..


Wednesday, 11 April 2012

Terhalang dalam ilusi minda & jiwa

cita-cita terhalang sebab dia :)
salah aku juga, otak lembab, bebal mengira.. sejak tadika..
cuba untuk memperbaiki, tetapi..
entahlah :D

Tuesday, 3 April 2012

Aku pelik

Assalamua'alaikum dan salam sejahtera bloggers :)
Salam 1Johor & 1Malaysia!



Aku rasa.. macam pelik.. entah, aku masih ingat lagi kenangan kita masa dulu².. tapi, entah .. aku tegur kau, aku rasa hampa.. hampa tu apa? cuba kau cari dalam kamus BM ke BM .. :) rasa macam aku ni hampagas sangat bila terhegeh² dengan kau.. jatuh maruah aku kau tahu tak? Apa ni? kau tahu tak nanti saham aku jatuh.. cehh haha




I am strong , by the way :) muahhaha






BTW, aku penat sangat sejak akhir² ni.. sebab apa? kalian nak tau sebab apa? sebab aku penat sangat.. penat memikirkan masa depan.. entah cerah ke, entah gelap ke.. tapi! aku still mahukn yang tebaik! siapa seyh nak masa depan dia gelap kan? even banduan pun nak masa depan dia cerah.. :) 
Aku tahu, aku akan sentiasa bakal di uji dengan pelbagai dugaan & cabaran.. aku hanya mampu berdoa agar aku kuat dan mampu menepis semua ancaman yang datang.. insyAllah..








Maaf, aku memang emo hari ni, sebab happy sangat !
wassalam :D