rainbow link

Sunday, 19 June 2016

Hidupss



Since dah jauh dari family & kenalan rapat.. I tak rasa apa-apa pun.. sedih? yes, pada mulanya.. I pun dah tak banyak habiskan masa dengan diri sendiri.. semuanya kerja.. kerja dan kerja.. lol




I jatuh, I bangun.. I merangkak, I mengesot.. I happy sekejap.. I rasa dihargai..
tu semua I rasa sorang2.. I semakin diam.. malas nak bergaul.. suara I hanya untuk bekerja je dari pukul 8.45am sampai 9.00pm..


Walaupun I sensorang, mereka yang dari jauh tu, tak pernah putus-putus bagi semangat and positif.. dan rakan sekerja, mereka tak pernah putus2 kata, 'Tara, awak boleh buat.. awak kena positif.. buang negatif tu jauh2..' Setiap hari,, tanpa jemu mereka kata.. but, sometimes kalau kita feel down, macam2 kita rasa kan?

Tapi, hidup sendiri ni, sebenarmya best.. ajar kita macam mana nak jadi cekal, tabah.. manage masa bangun tidur tu.. manage diri sendiri.. sebab semuanya sendiri kan?

Kalau dulu, masa belajar, walaupun kat perantauan dan di negeri yang sama, I akur,  I manja.. manja sangat dengan housemate and roomate.. bangun pagi mesti nak ada orang kejut.. LOL.. and we're most likely like sisters.. (miss that momento!)

Dan..
Bila sekarang ni..
Dah jarang I update status jiwang and pasrah kan? wakakakaka sebab apa? sebab takde ilham dah.. words semua mostly terabur..
Sumber inspiration pun dah pergi.. dah takde.. dah jauh sangat.. dah hilang..

Anyways, I harap I tabah..
I takkan buang memori2 yang I tulis kat dalam ni.. I kan pernah janji nak kasi anak  I baca hasil karya & perjalanan hidup I kat anak2 I.. LOL

And..
Thanks sebab hargai hasil karya I.. simpan elok2.. jangan poyo & jiwang sangat..

Salam Ramadhan..