rainbow link

Wednesday, 3 December 2014

Jahanam

Sumpah beb gua bengang dengan lu..
Aku ikhlas nak kawan dengan kau.. aku ikhlas nak tolong kau..
Aku ikhlas membebel kat kau sebab nak tgk kau berjaya sesama dengan aku..
Tapi day by day.. perangai kau semakin lakhanat beb..
And aku tak tahu apa malangnya aku..
Asyik kena sama je dengan kau..


Aku penat doe.. sumpah penat..
Aku ni bebudak dari kau..
Tak dinafikan, aku kesian gila bapak kat kau..
Tapi, kau tak pernah pun terfikir kan nak upgrade sikit diri kau.. mulut je.. tapi? perlakuan? macam haramjadah..


Aku tahu.. mana ada manusia perfect.. tapi, sejahanam jahanam perangai segelintir manusia pun, adab uh.. ada lah juga.. bahasa tu, ada lah jugak..
Kau tahu, orang semua bila first impression nampak kau, macam kau ni sesuci2 nya kain kapass ah..
dah lama tu, kau tunjuk perangai kesialan kau.. haishh..

Apa semua ni?


Itu dengan orang lain lah..
Tapi dengan aku? kau dah banyakkan hidup susah senang dengan aku..
Tapi kekadang uh, tegar kan kau mempergunakan aku..
Aku dulu memang ah cepat cair tengok muka suci kau..
dengan air muka kau uh.. kau seolah2.. memperbodohkan aku kan.. although aku kasar dengan kau depan orang.. dan kau bajet baik depan orang lain.. itu takpe beb..
Tapi kenapa kau sanggup tikam aku dari belakang beb..

Aku tak tahu laa nak klasifikasikan kau macam mana..
Cuma words yang banyak yang aku dapat huraikan ialah :

Kau :

  • PENTINGKAN DIRI SENDIRI
  • AMBIL KESEMPATAN
  • AIR MUKA SUCI KAU 
  • PENIPU
  • BERDALIH



Apa lagi? entahlah.. aku tahu beb.. aku pun tak sempurna jugak..
aku pun ada jahat jugak..


Tapi maaflah.. sejujurnya aku kecewa dengan kau dan menyesal dapat kenal dengan orang yang macam kau..
TERIMA KASIH BEB!


Monday, 13 October 2014

Posting @ Hospital Segamat

Assalamualaikum peeps..

Hehe.. masih lagi bernafas di atas bumi Tuhan ni.. Alhamdulillah laa kan :)
Tak semua tahu I ambil kos apa.. but now almost 1 month over I kat sini.. lifeless? yes! haha.. Jauh dari family and teman rapat semua..


Masih baru dan mentah dalam dunia praktikal dengan pihak kerajaan ni..
Macam-macam kerenah manusia nak kena hadap..
Paling kencang kerenah pegawai-pegawai kat unit ni.. I know, mereka tegas sebab nak suruh kita belajar dan berjaya.. but sometimes I tak fikir panjang, terus mencongak dan menghukum diri, berputus asa and so on.. menangis, meraung sebab tak dapat buat dengan baik.. hihi pun ada.. wkwkwkwk..
Sometimes kelakar sangat..


Masih perlu banyak belajar kat sini..
Ye, I bukan doctor or farmasis ke hape..
But,
I'm just a trainee physiotherapist..
And Yes, an obese with a big belly and dream to be the best evahhh Phyisiotherapist..
KBYE


Friday, 22 August 2014

Hey! I'm Bored !

Once again,
"Hey ! I'm bored.."
Actually, banyak giler cerita yang I nak share.. terlalu banyak..
Berhabuk semua cerita dalam draft.. coz I'm waiting for some pictures, evidence and so on.. oops! no worries, ni bukan blog C:S:I pun you alls !~

Hee, I dah tak active macam dulu.. actually, hidup dulu sangat membosankan maybe, sebab tu selalu hapdate and I selalu je active you alls.. sebab tak tahu nak buat apa kan? haha.. kidding! :D
And by the way, blogger ni dah tak syok macam dulu lah.. warna biru.. senang faham.. ( kepada blogger lama je yang akan faham)...

Since I dah jarang gila update, sorry.. words I dah tak menggedik dan tak menarik macam dulu..
I sekarang ni tengah high and merapu.. hahaha.. coz I'm alone here in the hostel.. I feel like damn crazy..

You know what? Minggu ni or minggu depan I last dah duduk hostel.. lepas ni I nak pergi posting.. kat mana? dengan siapa? berapa lama? okay.. tunggu laa next entry.. haha.. kisah pulak kan korang? mana lahh ada orang nak baca blog ni..haha.. please : 

Okay okay.. *batukbatuk*
I ingat sampai sini je kot.. serious I tak fake.. I bored sangatttt! hihi
Kat laman sosial ni ada apa je?

please.. any suggestion?



Well, so long.. esok I update lagi kalau I masih hidup.. InsyaAllah :)


Meriah tak you alls entry I kali ni? haaaa..
kau hadoo? hihihihi :P





PILU




ASSALAMUA'LAIKUM BLOGGERS..

PRAY FOR MH17 and MH370..
AL-FATIHAH


#RIP









Sunday, 20 July 2014

Tak Sangka

Tak sangka saya..
Tegar dia buat macam tu..
Depan orang lagaknya baik sekali..
Seolah-olah dia tiada salah..
Sopan.. tunduk je bila berkata-kata..




Kalaulah.. saya tahu, apa yang ada tersembunyi dalam lubuk hatinya..
Kan senang?
Dosanya saya bila mengata dia..
Dosanya saya bila mencerca nya..
Tapi, tahukah dia yang hati saya sakit.. sakit sangat dengan gerak-gerinya..
Perangai bongkaknya dalam diam itu..
Semuanya berlaku dalam diam..
Dan salahnya semua ke arah saya..
Saya tak kisah.. takpe..

Bila mengadu, hanyalah pada mereka berdua..
Dan, tak sangka mereka pun kongsi benda yang sama..
Sama merasa, sama kecewa, sama terseksa..

Kami sayang, cuma mengapa dia begitu?
Saya tak dapat ubah awak melainkan diri awak..
Saya tahu, sedangkan saya masih lagi terhuyung hayang berdiri di bumi Tuhan ini..

Maaf andai terlebih kata..
Saya menaip hanyalah sebagai luahan rasa..
Cukuplah selama ni saya banyak menjengkelkan perbuatan saya terhadap dirimu..

Manusia,
Takkan larinya daripada masalah dan salah..
Daripada sifat kekecewaan, derita, kelam kabut..pendam..
Entah,
Ini kan lumrah dunia..
Selamat Berjaya, ya!