rainbow link

Saturday, 31 December 2011

Senggugut


Ohh! Dah akhir bulan!

Yup, Menstrual Pain.. sakit sangat.. macam ada something yang ikat-ikat perut kita.. macam ada setan cucuk-cucuk perut kita.. Senggugut ni actually macam cramp-ing at bahagian perut uh.. rasa macam memulas-mulas kan? so, for a short cure,. tuam dengan air panas-suam,slow-slow.. kalau dah macam nak mati sangat, makan ubat Panadol Menstrual Pain tuh or any other product yang telah di sahkan.. tapi, kalau boleh,tak digalakkan sangat makan pil pelik-pelik tu,. because it's normal girl :)

And don't forget to buy the best pads.. :)
And, jangan jadikan alasan bahawa period nih, mood gila lah, suka marah-marah lahh.. stress lahh.. nak merajuk macam taik lah.. please lahh,please stop all the nonsence...nak marah-marah gi dalam hutan, gi marah monyet-monyet tu, kenapa asyik curi pisang dengan buah mangga Pak Atan tuh,k?

 just be cool, and happy blogging-ing girls :)  

Dan Pabila SAHABAT Lama Bertemu Kembali

Assalamua'laikum dan Hi Bloggers :)


Semua mesti dah faham kan, apa itu erti sahabat ? Tak faham, try lahh, click sini ke,. hee :) Sahabat.. Tujuh huruf nih, tak boleh pisah dengan Kasih dan Sayang.. Kenapa? Sahabat Sejati sentiasa di hati.. :) Dunia sekarang nih,. sungguh sukar untuk kita memilih Sahabat.. seperti yang kita faham sekarang.. ramai gila kawan kena makan dengan kawan.. pernah ke kita dengar? sahabat makan sahabat? Tak, kan? 
Biasanya, kenangan yang sanagt manis, bila ada sahabat masa sekolah..wahhh!





Selalunya,. bila kita jauh dengan sahabat.. kita rasa sunyi.. rasa macam.., tak lengkap je hidup.. rasa sepi.. hati pun terasa sayu.. nak telan air liur je ,gigel-gigel?ada ke macam tuh?HAHA tapi kebanyakan lahh.. masa kat sekolah dulu, pergi tandas pun sahabat mesti kena teman.. tak gitu? :P






Bila semakin dewasa,.sahabat entah ke mana.. masing-masing sibuk mengejar cita-cita.. sehinggakan sesetengah lupa akan erti persahabatan itu.. ada yang ego pada sikap sesetengahnya.. ada yang pendam seperti gunung berapi pendam dan akan meletus pada bila-bila masa dan mengungkit hal-hal dulu kala..


Biasanya,. majilis reunion yang akan mengembalikan semangat persahabatan yang sudah lama terjalin.. masing-masing akan menangis,memeluk tanda kegembiraan, malah ada yang berteriak kerana terharu dan bersyukur kepada Ilahi kerana sempat dan dapat bersatu semula...


Dan apabila sahabat itu sudah bersatu semula, masing-masing akan mengimbau kenangan yang lama.. senyum.. sedih.. bertambah pula dengan hilaian tawa yang mengingatkan peristiwa yang lucu..
masing-masing tersenyum lebar.. dan berkata-kata dengan nada melankolik.. 


Terima Kasih, wahai SAHABAT ! Terima Kasih kerana kau sudi mewarnakan hidupku dengan pelbagai campuran warna pelangi !



Credit to him coz the idea..haha

Friday, 30 December 2011

2.0.1.2

Assalamua'laikum and Hi bloggers :)

So, today is New Year 2012 eve..
Semangat kena baru, umur baru, style kena baru, badan kena baru.. i mean, daripada gemuk, kena jadi kurus... hahaha.. *cehh.. otw diet



Yang paling penting, perangai mesti kena baru.. :) actually, azam tahun lepas, I tak dapat nak sempurnakan dengan jayanya.. hopefully tahun 2012 nih, I dapat tunaikan.. amiin :D


2.0.1.2 !!!
Tamatlah riwayat I sebagai pelajar sekolah kain biru :) biru laut..pekat punn jugaaa..heee
And for sure, I kena lah tamat jadi budak gedik yang manja dengan mama & papa.. so, I kena lahh bagi laluan bermanja dan menggedik uh, kat adik, dan adik-adik tiri i :) hewhew 



Ehh, ura-ura kata, nanti tahun 2012 nih, nak kiamat ehh? ehh, macam dia Tuhan je kan? Kenapa? korang percaya ke kata-kata mereka tuh? Masa dulu kata 2010.. hurmm, think positively.. tak nak taip ebih, nantikan, I kena saman kata pulak.. -.- tapi cuba baca nih :)

So, I've got tawaran study same place with ma besties kat Parit Raja, Batu Pahat.. but, not same tempat study lahh... haha.. should I go? dah lah dekat dengan my hubby's boyfie's place.. cehh
So, should I?? should I?? 


Last but not least, Happy New Year 2012 you alls, ingat, kalau nak sambut uh, tak payah lahh minum arak segala, buat parti liar lahh... lagipun, tahun baru Islam kan, dah lepas.. so, muslim, sambut alakadar dah lahh.. 
ingat, jangan minum Blue Martini tau.. bye !

Wednesday, 28 December 2011

Apa itu WORDLESS WEDNESDAY ?

Asslamua'laikum & happy blogg-ings :)

Hah!!! So,. hari ini Rabu kan? Rabu is Wednesday in English.. Everybody should know that.. hehe.. :)
When imma Blogwalking (BW) here and there, there so many title that stands with a word, 'Wordless Wednesday'..
What is it actually? Why they are so wordless on every Wednesday? pity them, right? HAHA.. then, bingo!
I got the answer on WikiAnswer.. hikkk

Ouhh.. baru lahh I tahu kenapa para bloggers tuh speechless dengan tetiba bila hari Rabu datang menjelma.. :D
Rupa-rupanya :) Wordless Wednesday is actually :

On Wednesdays all over the internet, bloggers post a 
photograph with no words to explain it on their blog. 
Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo 
itself says so much that it doesn’t need any description.

Get it? yeahhhh :) So, memandangkan hari ni hari Wednesday, I pun nak try laa jugak letak gambar yang penuh makna.. kalau you alls tengok mesti terharu..pastuh, nangis.. *ecehhhh


See this.. bayangkan.. adakah kita boleh tergolong dalam situasi ni??
*I'M HOPING*

Sanggupkah kita lihat agama kita diperlekehkan ?

Sanggupkah anda melihat tanah suci di cerca sebegini?

So, what is your perception? Imma so wordless now..
Bye !


p/s : Pictures credit to Facebook & Google Image


Kawan, Teman & Sahabat

Assalamua'laikum & Hi Bloggers :)

Apa yang bezanya antara 'Kawan' , 'Teman' & 'Sahabat' ?
Banyak bezanya seyhhh..meyhh saya ringkaskan dengan cara yang seringkas-ringkasnya :)

Kalau Kawan tuh, macam.. " Hai," Dia datang sekadar singgah pada kehidupan kita.. kadang-kadang dia ada, dan kadang-kadang dia tak ada.. Dia meluahkan rasa hatinya pada kita,.dan bila dia senang,.dia akan hilang..

Teman pula, dia sentiasa menemani kita samaada dalam keaadaan memaksa ataupun, bila dia teman kita tuh,dia dapat manfaat.. 

Sahabat,. Sahabat ni, dia akan datang pada kita bila dia susah,senang ke, sedih ke,.Sahabat ni sentiasa ikhlas,.Sahabat sentiasa memikirkan apa yang tebaik untuk sahabatnya itu.. Dia tak sanggup menyakiti hati sahabatnya yang lain.. Malah, dia sanggup berkorban demi sahabatnya.. 


Fikir apa yang lebih baik :)
Love you and Missed you Besties :) Bye ! >.<




Tuesday, 27 December 2011

Crashed :'(

Assalamua'laikum & Hye Bloggers



This is my third time, my Blogspot can't be access :'( I hate that !
Wanna die :'( Sangat tak berpuas hati..
Hey Mr.Blogspot ! Lepas nih, saya akan saman kamu seperti mana, one of penduduk di India saman Syarikat Axe Effect ! hewhew..

So, today, I have started my life as a new blogger, although I've been blogging since February 2010 =='
Okay, fine.. whateva -.-
See you in my next entry.. Sorry for the rubbish words.. bye !