rainbow link

Saturday, 16 February 2013

Luahan Hati


Rindu pada suaramu.. 
Rindu pada ucapan rindumu padaku..
Rindu pada segala nasihatmu..
Rindu pada gelak tawa mu.. 
Rindu pada lawak spontanmu..
Rindu pada kerisauan mu pada ku..
Rindu pada sifat cemburu mu bila yang lain datang menghampiriku..
Rindu mendengar luahan rasa darimu.. 
Rindu pada renunganmu..
Rindu pada baumu..
Rindu pada ucapan selamat pagi dan selamat malam darimu..
Rindu pada kemesraan kita dahulu..
Rindu pada suapan kamu kepadaku..
Rindu pada bisikan darimu..
Rindu pada airmatamu dibahuku..
Rindu pada telingamu mendengar segala rintihanku..
Rindu pada KEIKHLASAN hatimu..
Rindu pada KEJUJURAN darimu..
Rindu pada segala puisimu..
Rindu pada nyanyian suaramu kepadaku..
Rindu pada saat kita bersama..
Rindu pada cara kamu MENGHARGAIKU..
Rindu pada KENANGAN KITA YANG TERDAHULU..






Apa yang membuatku masih bertahan dan setia adalah dengan mengingati sumpah dan janjimu yang dahulu.. Dan bila aku kata aku pegang kata-kata itu, aku akan pegang sampai bila-bila.. biarpun terluka..
Biarpun sengketa.. Aku akan cuba kumpul segala kesabaran yang ada untuk aku menjadi lebih kuat dan bukan  menjadi seorang lemah dalam meniti hari-hariku..


Cuma apa yang mampuku lakukan adalah berdoa supaya kamu berada di dalam keadaan sihat-sihat sejahtera dan masih ingat pada kata-kata mu terhadapku suatu ketika dahulu..
Walaupun, aku jarang mendengar khbar berita darimu sebab kita jauh.. jauh sangat walaupun dekat.. Ya, ku akan sentiasa mendoakan dirimu yang terbaik.. :')


Dear, sometimes all I need is to see your face, hear your voice, or even just see your name come up on my phne screen..or just 1 reply of my text msgs.. at least once.. I didn't blamed you for your changed.. family comes first.. BUT, just one more thinggg.. hope your changing is not because of 'someone else'.. hoping! If so, it's okay I TRY to accept but just simply tell me the truth.. don't break my heart into tiny little pieces.. don't keep me when youre needed and when youre heart broken.. coz Imma not a torchlight to brighten up your vision when suddenly its turns to blackout and dark.. coz what? I've got many bones, nerves, pathos, movement, physics and scripts to memorise.. 


Assalamua'laikum.. 



Tuesday, 5 February 2013

" oRANg tERSAYANg"


Assalamua'laikum semua bloggie :)

ni I nak cerita pasal sesorang yg special yg kat kuala lumpur,. dia sangat sweet.. dia berasal dari Kedah.
Dia ni kalau nak tahu, dia seorang yang garang and mulut laser.. tapi saya sayang dia.. ahh tak kira saya sayang dia jugak! tapi, tapi saya tak cintakan dia.. sebab dia dah berpunya.. hurm,.. kira nak kata dia 'crush' saya, mungkin.. apa?crush tu apa? suka dalam diam kan? hehehe.. tapi, masalah saya dah luahkan kat dia yang saya sayang dia.. haha, rasa nak tertanggal2 tak bulu ketiak? kehkeh


Dia kan, kalau I low bajet, salu dia jadi tempat I loan.. huahua.. and sebaliknya.. :')
Masa I sakit gila2 nak mampus, dia teman I gi HospitalKualaLumpur (tak silap dia pernah skip kelas ssb I and begitu juga sebaliknya).. maigadd :') dah laa, dia tak tahu jalan, I lagi hancur tak tahu apa2, but we all sama-sama explore jalan kaki and naik bas.. .. nasib i kuat semangat.. if tak I dah mampus tengah jalan..
time tu, dia sorang je yang betul2 peduli, and of course my family..but, they're too far away..
thanks awak tolong selamatkan saya and berkorban demi saya.. jasamu akan ku kenang selalu :'D


Teringat I lagi masa sebelum raya tahun 2012.. I cakap kat dia, " woi! aku nak gi klcc ahh..dengan orang tersayang.. ", sambil bentak-betak kaki.. dia pun cam.. HAHA something like that,. kehkeh,, banyak kali  i kata kat dia.. dia sampai ajak, but I kata, ahh taknak! nak gi dengan orang tersayang jugak!
Then, last2, I pergi dengan dia jugak.. hehe means, dia lah orang tersayang I.. wkwkwkw


Then, ingat lagi masa pas pergi pantai kat area johor tu, teringin nak mandi manda dengan orang tersayang.. I tak cakap kat 'dia'.. just pendam je lahh.. takkan lah I nak cakap.. malu ahh.. wkwkwk
Tiba suatu hari.. baru2 je ni, I gi Port Dickson mandi manda dengan dia.. kannnn see, dia lah orang tersayang I.. Aiseyhman.. terharu gila..

sampai dia kata, " asal orang tersayang, aku.. asal aku orang tersayang.. " rasa nak lempang2 je dia.. hihi

Kepada si dia,

WOI, AKU SAYANG KAU SANGAT2.. DON'T WORRY, APA-APA PUN, KAU ORANG YANG PERTAMA DI ANTARA MEREKA YANG KAT KUALA LUMPUR NI.. KAU JANGAN MACAM2 DENGAN AKU.. NANTI AKU BUNUH KANG.. AYAT AKU GENGSTER TAK? hihihi nak peluk!!! muah muah muah muah! nak bagitau malu.. hihi.. tulis je lahh kat blog.. tu je yang mampu.. nanti kan awak, janganlah tachink2 dengan kita kayh? nanti kita off handphone macam hari tu baru tahu! and, and.. jangan risau kayh! walau macam mana pun, awak tetap num 1 di antara mereka tu kayh :') KADANG TU, aku tahu, aku salah.. ingat aku tak perasan ke? perasan laa babe.. huhuhuhu anyway, I hope you'll understand.. study elok2 kayh sayang.. Last word, I love you! 























hidup di perantauan,
susah senang kita bersama.. ingat tau budakk, 'selamanya' :) 
thanks you!