rainbow link

Saturday, 29 December 2012

Ketegangan Kerinduan







Bila aku menulis, selalu aku bayangkan sesuatu tu jadi kat diri aku..
Sebenarnyam aku dah tak kuat.. Aku bukan badang.. Aku bukan body builder yang kuat.. aku hanya insan biasa-biasa je.. punya hati perasaan yang luluh seperti jelly.. you know jelly?


Ramai yang minta pandangan aku mengenai apa itu erti cinta.. Aku jawab dengan coolnya..
Aku tenangkan mereka.. buka minda mereka dengan kata-kata semangat.. kata-kata perangsang.. sedangkan situasi aku sungguh tegang time tu..
Aku tak dapat nak praktikkan dengan apa pandangan aku yang aku telah memberikan pada mereka tu untuk diri sendiri.. bukan sukar.. tapi, situasinya.. entah.. Bak kata orang-orang di laman sesawang, kita memang boleh memujuk orang, menasihati orang, tapi sukar untuk kita berbuat demikian untuk diri kita.. right?


And, guess what? Aku rindukkan JOHOR.. aku rindukan mereka.. family, kawan-kawan seperjuanganku yang dulu, dan cinta hati ku..
Rindu sangat.. walau dimana kalian berada, aku akan selalu mendoakan kalian dalam keadaan sihat sejahtera, ya?


Maaf, aku sudah pun termati dengan kata-kata picisan.. aku tak mampu menahan sebak..
Thanks sebab sudi singgah dan baca..



ASSALAMUA'LAIKUM :)






Wednesday, 19 December 2012

KoSonG


Assalamua'laikum..




Kadang tu, kehidupan tu tak adil kan? Yang tak salah, selalu je nampak salah.. kenapa?
Kadang tu, orang yang sabar, banyak di uji dengan ujian.. tak putus- putus dengan ujian.. it's okay.. I terima je dengan hati terbuka.. kadang tu I tak kuat.. I menangis.. dalam diam..
Tak siapa yang akan pujuk.. tak siapa yang akan dengar..


Kalau I minta pendapat, I cukup pantang, orang cakap, " up to you.., terpulang.. ikut suka hati.." mmg cukup pantang..dari dulu.. Edd cukup tahu tu.. haha coz, I nak pendapat, bukan jawapan yang ada pada diri I.. karma sungguh..


Sometimes tu, sedih jugak.. kenapa selalu diperlakukan sebegitu.. kadang tu I merungut..
kenapa kehidupan I sering je macam ni sekarang.. I nak kehidupann normal I yang dulu.. happy sangat, tu.. takde lah.. but, kalau sedih, I selalu je share cerita I dengan orang yang tersayang.. but.. semua busy.. so, I terkandas kat sini.. I felt like I'm lonely, miserable..


I thought everything would be fine.. but, entahlah..
One of my bffsm selalu kata kat I, " kau jangan jadi baik sangat boleh tak? macam mana lah orang tak pijak kepala kau? blablablabla".. tadi pun dia marah2.. haha
alaa, I cakap, chill lah.. I don't know why, sifat tak sampai hati i, selalu je mengawal jiwa I.. kadang tu, I teringin jugak jadi kejam.. reti macam mana nak marah-marah orang semua tu.. but, I can't..


But, ya, I got HIM, my dearest Allah, yang tak putus-putus dengar rintihan I.. yang bagi I petunjuk untuk I sabar.. ajar I macam mana cara meredhai semua perkara.. Cuma, kadang tu, I admit,.
dengan kesibukan sesuatu perkara, banyak tiang I dah tinggal.. I jarang buat solat sunat..
I sedar semua tu.. I wiill try my best to do the best..


Just one hope, I nak everything's gonna be okay..
Berharap sangat.. I nak minta maaf kat semua orang andai I ada buat salah silap ke, apa ke.. I minta maaf.. I manusia.. I sedar.. i'M not perfect.. :')







Saturday, 8 December 2012

Diari Seorang Gadis





 Assalamua'laikum semua :)


Dah lama kan kiter tak menaip.. seriously, bosan tak tahu nak buat apa kiter ni..HAHA 
Jom baca karangan pendek kiter.. biasanya hal yang macam ni, terjadi kat remaja-remaja yang sedang hangat bercinta pada usia macam kiter.. haihhh macam-macam tau :P
AMARAN KERAS berwarna merah
tak semestinya tu citer kiter.. kiter sekadar citer je, tidak ada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang sudah mampus meninggal dunia..
orang dok nengok jeee..
wkwkwkw




Cerpen : Diari Seorang Gadis 

"Dulu kamu kata, kamu sayang aku sangat-sangat.. kalau boleh, kamu takkan lepaskan..
TAPI sekarang kamu kata..
Kamu nak sayang aku secara sederhana.. sebab kalau terlalu sayang dan cinta, lama-lama cinta dan kasih sayang tu akan terlepas..
Tapi rupa-rupanya, kamu buat begitu sebab kamu nak bahagikan kasih sayang yang kamu bina pada ku, kepada orang lain, kan? kamu serba salah ke?


Betul ke, yang kamu tu ada hati kat seseorang tu? Tapi, kamu merasakan, taraf kamu dengan dia bagai langit dengan bumi? dan kamu rasa, kamu tak sekacak mana, untuk dia yang cantik? kamu buat semua nya untuk bukakan matanya berpaling padamu,bukan? kamu selalu cares pada dia berbanding pada cinta hati kamu yang dulu, bukan?dan kamu juga tak terniat untuk menjadi sebagai perampas cinta hati kawan mu, bukan? 


Kamu sperti mempergunakan aku kala kamu mempunyai masalah.. aku bukan tak sedar, tapi, aku ikhlas.. dan selepas semuanya selesai, kamu pun pergi meninggalkanku bersama yang lain..
Aku juga kuat kala kamu membuatku tiada wujud jika kamu bersama teman-teman rapatmu.. aku tidak mampu untuk merajuk atau memarahimu jika kamu sikap demikian.. air mataku membeku..
kalau kamu benar-benar sayangkan ku, kamu sendiri boleh fikirkan? 


Dan sekarang, segala rungutanku, kamu mengambil sikap endah tidak endah sahaja.. Jika yang lain, kamu sedia memberikan kata nasihat dan jalan penyelesaian.. beruntungnya mereka!..
aku pun, kadang-kadang menjadi segan sendiri untuk meluahkan kepadamu.. aku malu sangat.. Kamu pun seperti acuh tak acuh melayan ku.. aku pun menjadi serba salah untuk meluahkan.. dengan itu, aku mengambil keputusan untuk diam.. kamu tanya, aku jawab.. aku tahu, kamu terpaksa bertanya kan, kerana status aku dengan kamu adalah bercinta dan sepasang kekasih.. 


Aku di sini, hanya mampu melihat sikap lagak egomu.. aku sendiri lemah dengan kata janji manismu..
Dahulu, aku tahu, kamu sentiasa ikhlas dalam percakapanmu.. tutur manismu semuanya dulu lahir dari dalam hati.. kerana apa? kerana aku tak pernah meragui ketulusan hatimu.. kamu terima aku seadanya.. aku sedar, aku tidak semegah insan yang lain.. aku banyak cacat celanya.. aku sedar, aku amat beruntung dulu sebab memilikimu.. 


Dulu, air mataku sentiasa surut kerna kamu selalu ada disaat-saat airmataku kian merundum jatuh..
Kamu selalu menjadi penguat semangat hidupku bila aku lemah.. kamu juga selalu mengisi ruang-ruang sunyiku..

kamu juga memberi aku semngat untuk fokus untuk meneruskan cita-cita dan jangan berputus asa dalam kehidupan, dulu.. 


Aku, aku bukan tak percayakanmu.. aku percaya pada cinta kita,.
Tapi, dek kerana perbuatanmu itu, aku terdiam seribu bahasa untuk aku terus berfikir.. 
Aku rindu saat-saat dulu.. rindu juga pada puisi-puisi mu dan nyanyian-nyanyian lagumu terdahulu..


Walau apa-apa pun yang terjadi, aku selalu berdoa agar hubungan yang kita jalinkan ni kekal hingga ke akhir hayat.. macam janji-janji lama kita dulu.. yaa, kamu juga yang bina janji-janji tu dulu, kan?
Walaupun lama, aku tak pernah bosan denganmu.. akan ku selongkar sikapmu hari demi hari untuk aku kenal kamu.. ya, untuk aku benar-benar kenal kamu.. aku harap kamu pun begitu juga.. 
Aku tak perlukan perubahanmu kalau kamu tak ikhlas untuk berubah..
Pernahkah aku paksa? kalau pernah pun, untuk kebaikan dirimu jua..
itu sahaja yang aku mampu pinta..
Aku tak pernah pinta begini.. SUMPAH



Ikhlas ,
Gadis X  "




Saturday, 1 December 2012

KehiduPan

Assalamua'laikum semua..

Like seriously dah lama tak update kan.. sampai ada yang tanya, kenapa dah lama tak update blog, tak hias blog and bla-2? then, I will answerm sorry ahh tak sempat..
huahuahua.. mana tak nya, dulu before study, before lappy terbakar, hambekk kau.. setiap hari blog ni akan berganti baju.. wkwkkwkww


Sejak dah sambung study kat KL ni, macam-2 dugaan berlaku.. sabar je, tu je yang I mampu.. nak buat macam mana kan? Tu je yang mampu..  pasrah kan ayat? memang pun..


I think, malas nak menaip panjang panjang lebar.. lagipun, siapa je nak baca blog I yang serba simple ni? wkwkw
To all plus size, there are so much way to be gorgeous.. most important thing is, be brave on whatever you wears.. ahakz ^^,



























see you & wassalam :)