rainbow link

Wednesday, 29 August 2012

Last Semester

Assalamua'laikum..



Tetiba terasa rajin pulak nak update lagi.. hahaha
Semester Dua I akan habis hari Khamis ni.. pukul 10 pagi, last paper, pukul 8am yang I will be seat in my Final Examination.. How sweet.. wkwkwkw
I habis awal coz now I'm in Short Semester :)

By the way, timetable untuk sem 2 i pun dah keluar.. penat tau nak cari Mr. Raj susun timetable ni.. al maklumlah, I ni jenis yang tak update perkembangan semasa.. sibuk sangat dengan diri sendiri..walaweyhhh



padat kan? hurmm wish me luck.. yang penting hari isnin takde class :D mwahahahhahaha (bak kata kak ad :) )

So, nak balik JB awal ke tak? nak balik ke tak? Mula kelas 10 september ni..
I tengok, semua pelajar semngat nak balik.. ada yang lepas exam terus nak balik.. semangat tak?kannnn
Macam malas pulak nak balik Johor.. macam takde fuction je.. dah pasrah dahh.. 

Tapi, nak difikirkan balik, aku kena balik jugak.. tengoklah macam mana nanti.. wish me luck :D

Adios & Salam :)





Getting Older

Assalamua'alikum :)



I realize that I'm getting older day by day.. I tried to improved myself with many kind of things that happened to me.. Sometimes, I feel weak to go thoroughly in life.. BUT, thank God, some people around me keep pushing my strength up .. 


By the way, I'm sitting for my final examination now.. 
Wish me luck ! >.<
And I can't wait to enter my Second Semester! I can't wait to study the Sciences subject..
I hope, one very fine day, I will succeed and achieve with my goals and my dreams.. amiin :)

Lastly, kadang-kadang tu, I berkecil hati dengan setiap perkara yang dulunya menjadi lumrah, BUT now,. makin kelamaan, semakin lain.. I cuba untuk faham.. sebab, kalau I tak cuba untuk faham, orang akan kata,. asyik orang je kena faham, aku.. tapi aku?? haaa.. kan.. macam tu lahh..
I cuba untuk menahan perit tu, tapi, susah kot.. ingat senang ke,, tapi takpelahh :) semua sudah semakin dewasa kan? ada akal fikir.. tak kisah lahh siapa pun.. so what?


bye!


Friday, 24 August 2012

Selamat Hari Raya



Assalamua'laikum semua :)

Masih belum terlambat kan? saya nak ucapkan selamat hari raya kepada semua yang membaca ni.. 
Jika saya ada salah silap harap di ampunkan..
Doakan kejayaan saya dalam peperiksaan final exam saya di short semester ni dengan cemerlang.. 
Terima Kasih :)

Di sini, saya adalah sikit cebisan gambar-gambar hari raya saya, dari 19 Ogos hinggalah 23 Ogos .. Tahun ni, semua pakai maroon.. and saya hanyalah menggunakan bawal sebagai hisasan.. saya sangat simple but acceptable... kot.. kehkeh
24 Ogos hari ni, saya sudah pun selamat tiba di Kuala Lumpur untuk update blog yang dah lama berhabuk ni kat Pusat Siber.. hehehe BTW, aunty kat kaunter tu kan, garang tau.. takutt I.. kahkahkah
 
 
with my sis nani, papa and my lil bro <3

hihihi :)
  
syafi, farhan, safi and aunty Intan :)



The sweet naughty boys :D








ika and sufiii :)






Last Hangout before Final Exam in JB :)
 

nuron and syafiq :)


BTW, missed my dear so much.. :'( hihihihi
Salam Aidilfitri :) maaf zahir dan batin semuaaaaaa.

ASSALAMUA'LAIKUM

Saturday, 4 August 2012

PERASAAN

Assalamua'laikum dan salam sejahtera semua :)



It's like been a years I tak update blog ni.. hehe, sebenarnya tipu, 16 July haritu baru update :P
Lama tak active kat dunia berblogging ni, sampai kematian idea nak tulis apa,. ayat pun nak mula nak mengarut, rasa nak mencarut pun ade..manusia ; mana ada perfect kan?


Actually, sejak dua menjak ni, pelbagai masalah and dugaan serta cabaran I lalui.. dulu, I tak pernah rasa  macam ni..
Baru I tahu the meaning of life macam mana..tu baru I kena sikitt.. sehinggakan,I hampir pasrah.. thank goodness ada some of them bagi I semangat untuk gapai semula erti kehidupan.. sampai macam ni sekali kan?HAHA lawak.. I hanya mampu tersenyum pahit je..


Time I tengah blogwalking, I terjumpa ni.. erm, lagi sikit nasib dia sama macam I.. sikit lagi.. sikit lagii..


Darling, we must be strong kan? no matter what, He will protect us :) Ingat tak time zaman sekolah kalau kita nak buat jahat, ada je benda halang kan?.. :')



~ Happy Ramadhan al-Mubarak ~