rainbow link

Wednesday, 28 March 2012

Aku Hampa kecewa and bla-bla

Assalamua'laikum & salam sejahtera semua :)




Aku gagal.. swear aku gagal bangkitkan nama keluarga aku dengan keputusan SPM aku yang cemerlang..
yaa.. although orang kata, 'it's okay,kan tahun lepas sakit.. selalu ketinggalan pelajaran etc'
Well, aku nak tak nak salahkan masa lalu aku tu.. yang salah siapa? siapa lagi kalau bukan diri aku..


Aku rasa down gila dengan keputusan tu.. macam orang tak gi sekolah aku tengok.. aku rasa terpukul and kecewa gila dengan diri aku sebab tak dapat buat terbaik tahun lepas.. aku rasa arghhhhh adakah masa depan aku akan gelap dek kerana keputusan SPM aku yang entah apa-apa tuh? aku no komen lahh.. sebab aku baru je nak menapak..


Seriously, aku memang tak dapat masuk IPTA dalam jurusan yang aku minat.. semuanya berkaitan 'seni' yang aku layak.. sorryIPTA aku tak minat jadi pelakon or whateva bidang yang berkaitan dengan seni lakonan or lukis ke, apa ke.. aku bukan sombong.. cuma, aku tak minat! arghhh tolong jangan paksa aku!

antara picisan

Bila aku tengok keputusan aku tu balik... bila aku renungkannya balik.. result aku tuh, not bad jugak dengan kudrat aku yang macam tu tahun lepas.. tapi, siapa yang tak kecewa kan bila Mathematics, subjek yang penting hanya dapat Gred yang sekadar lulus? hurmm.. sedih.. yaa, aku memang pelajar yang lemah Mathematics.. sedih sangat.. apaa pun tak boleh.. -.-


Aku rasa Impian aku untuk bergelar seorang yang bekerjaya dalam bidang professional tu dah lesap macam gitu je.. Aku dah tak berpeluang dah.. aku tak layak.. 


Dalam rasa kekecewaan ni, aku ada terbaca satu blog ni..(ohhmaigoodd..she's a popular blogger and.. and.. beliau pernah comment at blog aku yang entah apa-apa ni ,dua kali..!huaaaa *melting*)  hurm, aku bangkit semula.. see her chronology of life, dia memang tabah although suatu ketika dulu SPM dia, dia kata, agak teruk.. tetapi, berkat usaha kental dia, dia berjaya menjadi seorang Peguam.. hurmm.. aku sungguh terharu dengan dia.. bangga dengan sikapnya yang tabah.. walaupun dia tak dapat nak capai target cita-cita impian pertama dia uh.. but, she has a strength to move on and achived her goals.. 
Tak macam aku, sikit-skit nak melalak and merengek bila fikirkan masa depan yang belum pasti uh.. hurmm, aku memang, lemah and tak kuat.. kan?


Entah, aku baru bertapak pada permulaan hidup aku.. walaupun aku dah gagal berpijak pada tangga yang pertama, but.. yahhh I will do the best in the future.. InsyaAllah..
Aku harap sangat agar Tuhan selalu dengar doa aku and bagi aku apa yang terbaik untuk diri aku..insyaAllah~






Tuesday, 27 March 2012

Alhamdulillah Syukur

Assalamua'laikum and salam sejahtera :)

Danga Bay Beach, JB (24/3/12)


Dah lama saya tak update an? Ya.. macam-macam yang telah menimpa diri ini.. haha
Well, staright to the point, wa malas nak guna bahasa-bahasa baku sangat.. arghhh malas nak fikir.. :P


Masa 20/3 uh, alhamdulillah, aku selamat :) and 22/3 baru aku tahu, result SPM 2011 aku apa.. aku sebenarnya kecewa.. tapi, yahh! aku bersyukur sangat.. aku tahu, uh lahh yang aku mampu buat although tak dapat nak capai target..


And, aku sebenarnya malas nak online Facebook.. seriously! ramai orang chat ber Hai-hai dengan aku semata-mata nak tanya result.. haha.. dorang uh, just nak keypoh je.. ye lahh, dulu tak pernah pun nak berChat-chat dengan aku tanya khabar.. online buat bangang je tak kenal.. kalau macam uh, please lah go die kalau setakat nak tanya result... sorry, I don't really even know you.. haha :P opps, my bad.


Rasa macam kurangajar kurang sopan pulak kata-kata aku sebentar tadi.. Maaf ya..
Bye!

Saturday, 17 March 2012

Under Construction

Assalamua'laikum and salam sejahtera :)


Masa tengah edit blog ni, konon nak transform daripada template biasa ke blogskin.. 
Sedang syok-syok meng-edit, tiba-tiba... my internet lost connection.. 
You know what??? tinggal nak save template je.. tiba-tiba internet uh,. lost connection.. imma so, suprised!!
sobss...


Will be active after my internet is okay !! haha


Got to go now, bye ! see you all soon.. if God wills :) 

Wednesday, 14 March 2012

Wordless Wednesday #3

Assalamua'laikum kum kum...  dah selamat sejahtera tera tera..


+


=








bye ! :)

Simple giveaway by Mya Vinnfier

Hallo peeps !!



Hari ni, I wanna join a giveaway!! yahhh !! hope menang! InsyaAllah kalau ada rezeki I an? wee~ amiin.


I berkenan gila dengan rantai Nikon Camera uh, nak beli tak mampu, kalau dapat pakai rantai je pun ta pe.. wahahahha :D


Nak join?? click sini :)
Nak tahu syarat-syaratnya?? click sini :)
Tarikh : 13 MARCH 2012 HINGGA 30 APRIL 2012 :D




And I wanna tag :

Semoga Berjalan dengan Lancar

Assalamau'alaikum dan salam Sejahtera..



Lama gila tak update blog.. Sebab apa? I'm always busy, sorry.. Busy with my life.. Busy with my family and friends.. busy with my girlfriends.. Busy with some hottie stuff.. bhahaha kidding! and yahh of course busy with yang tersayang.. wahahha


So, I think, I just wanna voice out my thoughts.. Gila takut!! SPM result is just around the corner..yahhh 21/3!! OMG OMG!  Seriously I tak percaya..Sekejap je masa berlalu.. sedar-sedar dah tiga bulan.. I'm hoping for the best result.. and no fail! huh! erm, kita apa yang kita fikirkan.. So, I just wanna be positive now.. peace yaww :D


And, last but not least, I missed my dear's Asam Pedas.. :)


Bye :)

Wednesday, 7 March 2012

Contest Aku Suka Makan Coklat!

Assalamua'laikum semua..dan selamat sejahtera..




Thanks Nisa sebab tag Tara ! Lagipun I tengah boring ni.. Lagipun, blog ni dah lama tak update.. malas gila nak online Blogger.com sebenarnya.. wuhuuu.. That's why I think, I wanna join this yummy contest ! Jujur, I bukannya penggemar coklat tegar.. :) 


Nak join ? click here :)


Saya tetibe teringat masa Rumie bagi saya coklat Fererro Roche satu bekas and KitKat dua packet besar.. hahhaha.. my mum yang habiskan..
By the way, ni antara coklat-coklat favourite saya.. 

saya suka gila nak mati  Toblerone Darkchocolate coz rasa manisnya not too thick.. 
Fererro Roche Rondnoir Fine Dark Chocolate.. aww!!

Vochelle Darkchocolate.. coz dia pahit.. yumss!!


and many more.. apa-apa yang berkaitan dengan dark chocolate.. that's my favourite.. accept Cadburry.. I hate cadburry.. harhar Tapi, kalau orang dah pelawa, tak kan nak tolak kan? Itupun I terima if Cadburry Dark Chocolate.. wuhuu


Tiga Sebab kenapa saya suka makan coklat :
  1. Sebab coklat ni menggoda..
  2. Coklat ni, kalau time tengah lemah longlai.. coklat boleh bagi kita tenaga.. lagi-lagi bila tengah stress macam sekarang, nak pergi kedai beli, hujan.. erkk
  3. Coklat, aroma nya yang menusuk kalbu lagi mendebarkan kepada sesiapa yang meminatinya.. and coklat ni dapat mengeratkan silaturahim among each others..macam, patah-patahkan coklat, lepas tu kongsi sama-sama.. what a sweet momento :)

By the way, I ada teringat satu quotes about chocolate ni :

LIFE WITHOUT CHOCOLATE IS TOO TERRIBLE TO CONTEMPLATE



So, I nak tag kat kat 3 sweety ni,