rainbow link

Sunday, 4 September 2016

Last

Masa hari Merdeka tu adalah hari last gua kerja as tele-collector kat bank tu..
Banyak actually kenangan manis and pahit masa kerja situ..
Tapi, orang-orang kat sana semua sebenarnya friendly and positive.. memahami.. cuma, bab2 kerja, mereka sangat serious.. memang seram ah kalau bab kerja ni.. tapi kalau bab makan-makan ke apa ke.. event ke.. memang number 1 and supportive  lah.. haha diorg boleh ttiba jadi kapas.. 

Gua ada rapat dengan sorang ni.. dia ni, muda setahun dari gua.. but tah laa, dia mengingatkan gua dengan housemate lama gua.. setiap hari balik sama, kalau cerita, tak pernah rasa awkward, memang kalau kita start coversation, memang dah sampai  chan sow lin, memang tak perasan dah.. haha! Susah senang bersama gitu.. sedih kalau teringat dia.. nampak dia je, lapar, balik je lapar.. kadang sampai tak makan.. kadang terlebih lebih makan.. hihi hidup perantau kan? dia pun sado je mana-mana sorang.. tapi bila kita bergabung, rasa dah sebati gi memana sana sini bersama.. rasa macam sukar plak.. rasa kosong plak kalau takde dia.. huhu :')m

Masa last kerja tu, diorg ada buat makan2 untuk gua and sorang yg dah nak resign ni.. rasa sayu sangat..
Rasa sendu, sedih huhu..
Tapi tu lah, kehidupan kena teruskan.. 
Itu jalan yg gua pilih..


Harap gua tabah,
semoga, 
Aku berjaya di lain bidang.. amiin


Motif gua update? hmm, takde motif pun haha 

bye

5 comments:

Nurul aini said...

Jom ah polo

Nurul aini said...

Jom ah polo

aienzunnur said...

saya doakan awak berjaya dalam apa jua yang awak buat =)

Miiss Tara said...

@nurulaini : polo mana uuu hihi

Miiss Tara said...

@aienzunnur : thanks awak <3